⟵ Înapoi la blog

Rishikesh - capitala internațională a yoga

17 April 2019

Ești pasionat de yoga? Ești începător sau cunoști de mult timp această practică? Oricum ar fi, este perfect. Ești binevenit să împărtășești cu noi misterele acestei practici. Astăzi îți vom povesti despre orașul Rishikesh.

Unde și de ce este acest oraș special?

Orașul Rishikesh este localizat în nordul Indiei și este cunoscut drept capitala disciplinei yoga a lumii. Nu există un loc mai bun pentru a practica yoga decât acest oraș. De ce spunem acest lucru? Pentru că aici vei găsi cel mai mai mare număr de ashram-uri și de cursuri de yoga din lume. Astfel, nu este de mirare de ce oamenii din toate colțurile lumii se adună în acest loc cu o vibrație încredibilă pentru retreat-uri de yoga.

Acest oraș se află pe malurile fluviului Gange, la poalele munților Himalaya și este caracterizat de o spiritualitate desăvârșită, care te poate ajuta să te dezvolți în feluri neașteptate, unice.

Haide să descoperim împreună motivul pentru care acest loc este cu adevărat magic, dar și semnificația sa spirituală!

Pentru început, în acest loc se consideră că a luat naștere practica yoga.

Acest oraș este unul dintre cele mai sfinte locuri pentru hinduși. De aceea, înțelepții care stăpânesc artele yoghine au vizitat acest loc timp de mii de ani. Reputați guru ai yoga și lideri spirituali precum Guru Vashishtha, Adiguru Nilkantha, Swami Shivanand, Swami Dayanad Saraswati, Jatawale Baba, Sri Sri Ravi Shankar, Swami Sukhdevanand și Swami Aatm Prakash au ales Rishikesh pentru practicile lor spirituale. Din acest motiv, poți găsi mai multe cursuri pentru formarea viitorilor profesori de yoga în acest oraș decât oriunde în lume. Fii sigur că aici vei învăța de la cei mai buni în domeniu!

Localizat pe malurile fluviului Gange – cel mai sacru râu pentru hinduși – energia spirituală a orașului Rishikesh este considerată a izvorî tocmai din energia acestui fluviu străvechi – din energia Zeiței Ganga sau a Mamei Ganga așa cum le place localnicilor să îl numească. Este foarte important de subliniat faptul că odată ajuns în Rishikesh te poți scălda în apele fluviului Gange, deoarece, în această zonă, poluarea încă nu a atins apele sfinte.

Așa cum am subliniat mai sus, orașul Rishikesh are un patrimoniu spiritual extrem de bogat, găzduind cele mai renumite școli de yoga și ashram-uri din India și din întreaga lume. Indiferent dacă îți dorești să experimentezi yoga prin participarea la câteva cursuri sau să îți obți certificarea ca profesor de yoga, nu vei duce lipsă de opțiuni odată ce vei ajunge aici.

Faptul că acest oraș este localizat la poalele munților Himalaya reprezintă un avantaj, credem noi, spectaculos. De ce? Pentru că este gazda unei vegetații luxuriante, a unei ape curgătoare minunate și a unui aer curat. Autoritățile au luat măsurile necesare pentru a ține sub control poluarea acesteui zone și pentru a prezerva frumusețea natural a orașului.

Este bine de știut că orașul Rishikesh este un amalgam de minuni și de opțiuni de a te conecta cu natura și cu tine însuți. Fie că alegi să faci o drumeție, să te cațeri pe stânci, să alergi sau să te întinzi pe o pajiște, să campezi sub stele, să porneșit într-o aventură de rafting, să iei parte la ceremoniile unui templu sau să colinzi târgurile din oraș, acest loc este ideal. Vei avea parte de o experiență sănătoasă și benefică atât pentru trup, cât și pentru suflet.

Ți-am stârnit curiozitatea și dorul de aventură, nu-i așa? Ne bucurăm tare mult pentru că avem o veste minunată pentru tine. Echipa Bodhi Studio pleacă în India în luna decembrie a acestui ani. Aflată la a 6-a ediție, această călătorie a inimii va fi una care îți va schimba viața cu siguranță.

Retreatul nostru de yoga din India îți oferă oportunitatea perfectă să-ți aprofundezi practica sau să experimentezi yoga pentru prima oară, alături de un grup de oameni asemenea ție. Această relaxare te va conduce la o (auto)descoperire spirituală, care îți va deschide larg mintea pentru un nou mod de a gândi și de a privi viața. Pentru mai multe detalii nu ezita să ne contactezi la info@bodhiyoga.ro sau la numărul de telefon 0752240146.

Te așteptăm cu mult drag să pornim împreună în această aventură minunată! Namaste!  

Ți-a plăcut această pagină?

Articole recomandate

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

21 iunie - Ziua Internațională a Yoga

21 iunie - Ziua Internațională a Yoga

17 Jun, 12:40

Termenul „yoga” derivă din limba sanskrită și înseamnă „uniune” - dintre corp, minte și spirit sau conștiință. Prin yoga se unește, într-un mod diferit, tot ceea ce suntem noi, toate aspectele care ne întregesc ca ființe umane.

Citește tot articolul »
Curățarea energetică a corpului și a locuinței

Curățarea energetică a corpului și a locuinței

17 Apr, 16:29

În fiecare zi ne place să avem grijă de corpul nostru fizic: îl alimentam cu hrana de care are nevoie, îl spălăm cu grijă și îl ținem în formă prin practicarea unei activități fizice regulate. Aceleași lucruri le facem și cu propiile locuințe: dăm cu aspiratorul, ștergem praful, geamurile, oglinzile. Dar câteodată pur și simplu ne simțim încărcați – atât cu noi înșine, cât și în casele în care locuim. Deși suntem conștienți că nu este nimic în neregulă cu noi, încărcătura energetică personală sau a locului în care trăim ne poate cauza stări de nervozitate, nefericire, agitație și poate produce chiar rău fizic.

Citește tot articolul »
Ce este karma?

Ce este karma?

29 Oct, 16:38

Conform dicționarului, karma este definită drept o forță impersonală – întâlnită în hinduism și religii orientale, jainismm, budism – care cântărește toate faptele în decursul vieții și care determină, în ciclul de transmigrare a sufletelor, calitatea vieții umătoare.

Citește tot articolul »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

Abonament 1 lună (doar online pe ZOOM) : 250 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Our New Address Strada Popa Rusu 16a

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460752 240 146


Studioul nostru