⟵ Înapoi la blog

21 iunie - Ziua Internațională a Yoga

17 June 2019

Termenul „yoga” derivă din limba sanskrită și înseamnă „uniune” - dintre corp, minte și spirit sau conștiință. Prin yoga se unește, într-un mod diferit, tot ceea ce suntem noi, toate aspectele care ne întregesc ca ființe umane.

Yoga nu înseamnă doar exerciții fizice, așa cum este foarte des interpretat, ci cuprinde o variație de elemente ce au impact atât asupra corpului fizic, dar și asupra straturilor subtile ale existenței noastre, ajutând la echilibrarea și revigorarea minții și a sufletului, a energiei Universului pe care o avem în noi. Această practică este una foarte veche, provenind din timpurile antice, și este originară din India.

Yoga este - în adevăratul sens al cuvântului - un mod de viață, care, integrat în toate nivelurile noastre de existență, ne poate aduce atât bucurie spirituală, cât și materială. Yoga vine în multe forme, vine cu multe lecții pe care le avem de asimilat și care ne învață să ne jucăm cât mai bine rolurile în diferitele ipostaze ale vieții noastre: familie, carieră, sănătate, mediu înconjurător.

Astăzi, yoga este practicată în toată lumea sub diferite forme și este împărțită în numeroase ramuri, continuând să crească în popularitate de la an la an. Oamenii sunt conștienți de beneficiile sale asupra vieții lor atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere psihic. Într-o lume în care anxietatea și depresia sunt la ordinea zilei, cu ajutorul yoga te poți ajuta, te poți ridica și poți împărtăși cu milioane de oameni relaxarea, starea de echilibru interior, recunoștința față de viață și iubirea de sine pe care le poți dobândi odată cu această practică.

Astfel, ziua de 21 iunie a fost recunoscută de Organizația Națiunilor Unite drept Ziua Internațională a Yoga prin rezoluția 69/131. Această zi își dorește să crească nivelul de conștientizare la nivel mondial asupra numeroaselor beneficii ale acestei practici.

Ziua Internațională a Yoga din anul 2019 stă sub semnul acțiunilor asupra mediului înconjurător, și mai ales asupra climei. O lume a armoniei și a păcii - două dintre principiile de bază yoga - se bazează pe o natură sănătoasă, bine conservată, pentru care fiecare dintre noi este responsabil.

Pentru a celebra această zi importantă și frumoasă din cadrul comunității noastre, Bodhi Studio îți oferă șansa ca vineri, 21 iunie, să participi gratuit la 3 clase din cadrul studioului nostru. Acestea sunt:

  1. Alignment in Hatha Yoga with Larisa Dumitrache

  2. Ashtanga Yoga, Half Led Primary with Mihaela Alexandra Dancs

  3. Yoga & Meditation with Hitesh Bhatt

Pentru a-ți rezerva un loc în cadrul acestor clase înscrie-te AICI.

Te așteptăm cu brațele deschise. Namaste!

 

 

 

Ți-a plăcut această pagină?

Articole recomandate

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Curățarea energetică a corpului și a locuinței

Curățarea energetică a corpului și a locuinței

17 Apr, 16:29

În fiecare zi ne place să avem grijă de corpul nostru fizic: îl alimentam cu hrana de care are nevoie, îl spălăm cu grijă și îl ținem în formă prin practicarea unei activități fizice regulate. Aceleași lucruri le facem și cu propiile locuințe: dăm cu aspiratorul, ștergem praful, geamurile, oglinzile. Dar câteodată pur și simplu ne simțim încărcați – atât cu noi înșine, cât și în casele în care locuim. Deși suntem conștienți că nu este nimic în neregulă cu noi, încărcătura energetică personală sau a locului în care trăim ne poate cauza stări de nervozitate, nefericire, agitație și poate produce chiar rău fizic.

Citește tot articolul »
5 mituri despre meditație

5 mituri despre meditație

24 Oct, 11:12

Meditația este o practică personală ale cărei rezultate le vei observa de îndată ce o integrezi în viata de zi cu zi. Te vei simți echilibrat, mai puțin stresat, mult mai prezent și atent. În stadiul incipient al practicii mulți dintre noi ne simțim blocați, încercând să facem lucrurile cât mai bine.

Citește tot articolul »
Rishikesh - capitala internațională a yoga

Rishikesh - capitala internațională a yoga

17 Apr, 19:07

Ești pasionat de yoga? Ești începător sau cunoști de mult timp această practică? Oricum ar fi, este perfect. Ești binevenit să împărtășești cu noi misterele acestei practici. Astăzi îți vom povesti despre orașul Rishikesh.

Citește tot articolul »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

Abonament 1 lună (doar online pe ZOOM) : 250 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Our New Address Strada Popa Rusu 16a

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460752 240 146


Studioul nostru