⟵ Înapoi la blog

Despre Yoga – de la o începătoare

20 September 2018

Am descoperit yoga cu câțiva ani în urmă. Din pură întamplare și curiozitate. Frecventam cursurile de aerobic de la o sală de sport din cartier și într-o joi seara era progamată o clasă de yoga. Și am mers.

Eram încălțată în panofi de sport. Nu știam nimic despre cum se face yoga deși văzusem numeroase fotografii sau filme. Dar profesorul ne-a îndemnat să ne pierdem încălțările undeva prin spatele sălii și să ne lăsăm tălpile să respire, să se conecteze cu solul. A fost o bucurie.

Un alt lucru care m-a surprins plăcut a fost durata clasei de yoga care a depășit o oră – ceea ce am văzut ulterior la toate clasele pe care le-am frecventat. Dar nu am realizat trecerea timpului. Îmi era bine, eram relaxată, fericită și eram cu mine, deși nu eram singură în acea sală. Lucram cu mine, cu corpul meu, îmi făceam un bine.

Pe parcursul a aproape două ore am învățat să respir disciplinat, să îmi dau seama cât de frumos e să respiri. Din torace, din abdomen. Să poți elibera prin respirație multe poveri. Am început să mă învăț. Am descoperit poziția copilului (care, trebuie să recunosc, este preferata mea până acum), a semilunii sau a copacului. Evident, nu le mai țin minte pe toate, dar timp este să ni le însușim pe toate. Cu tot cu binefacerile lor.

Port în mine amintirea emoției pe care am simțit-o când am fost îndemnați la sfârșitul clasei să ne îmbrățisăm, să mulțumim corpului nostru pentru efort și în acel moment am fost mai conștientă de corpul meu ca niciodată. I-am realizat valoarea, materialitatea și conexiunea lui cu mintea care lucrează fără întrerupere. Echilibrul.

Ceea ce caut acum este o conectare mai mare între corp și spirit, mă caut, încerc să înțeleg cu iubire lumea din jur. Vreau să fiu mai calmă, mai prezentă, mai atentă la nevoile mele și ale celorlalți. Să fiu mai recunoscătoare pentru viața mea și să călătoresc prin ea – la propriu și la figurat. Am vorbit iarăși mult și am întârziat la yoga. Hai și voi. Namaste.

Un articol realizat de Mădălina Haiducu

Ți-a plăcut această pagină?

Articole recomandate

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Rishikesh - capitala internațională a yoga

Rishikesh - capitala internațională a yoga

17 Apr, 19:07

Ești pasionat de yoga? Ești începător sau cunoști de mult timp această practică? Oricum ar fi, este perfect. Ești binevenit să împărtășești cu noi misterele acestei practici. Astăzi îți vom povesti despre orașul Rishikesh.

Citește tot articolul »
Semnificația "Namaste"

Semnificația "Namaste"

18 Oct, 10:27

Întrebare: Ce înseamnă “Namaste”? Profesorul meu de yoga încheie fiecare practică spunând “Namaste” și mi-am dorit întotdeauna să știu ce înseamnă cu adevărat.

Citește tot articolul »
Yoga pentru copii și familie

Yoga pentru copii și familie

5 Feb, 16:14

Dacă încă nu v-ați hotărât dacă să veniți cu copilul vostru la o clasă de yoga, poate vă putem ajuta noi. Yoga este benefică pentru copii în multe feluri și de aceea v-am făcut o listă cu câteva beneficii ale practicii.

Citește tot articolul »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

Abonament 1 lună (doar online pe ZOOM) : 250 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Our New Address Strada Popa Rusu 16a

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460752 240 146


Studioul nostru