⟵ Înapoi la blog

Despre Yoga – de la o începătoare

20 September 2018

Am descoperit yoga cu câțiva ani în urmă. Din pură întamplare și curiozitate. Frecventam cursurile de aerobic de la o sală de sport din cartier și într-o joi seara era progamată o clasă de yoga. Și am mers.

Eram încălțată în panofi de sport. Nu știam nimic despre cum se face yoga deși văzusem numeroase fotografii sau filme. Dar profesorul ne-a îndemnat să ne pierdem încălțările undeva prin spatele sălii și să ne lăsăm tălpile să respire, să se conecteze cu solul. A fost o bucurie.

Un alt lucru care m-a surprins plăcut a fost durata clasei de yoga care a depășit o oră – ceea ce am văzut ulterior la toate clasele pe care le-am frecventat. Dar nu am realizat trecerea timpului. Îmi era bine, eram relaxată, fericită și eram cu mine, deși nu eram singură în acea sală. Lucram cu mine, cu corpul meu, îmi făceam un bine.

Pe parcursul a aproape două ore am învățat să respir disciplinat, să îmi dau seama cât de frumos e să respiri. Din torace, din abdomen. Să poți elibera prin respirație multe poveri. Am început să mă învăț. Am descoperit poziția copilului (care, trebuie să recunosc, este preferata mea până acum), a semilunii sau a copacului. Evident, nu le mai țin minte pe toate, dar timp este să ni le însușim pe toate. Cu tot cu binefacerile lor.

Port în mine amintirea emoției pe care am simțit-o când am fost îndemnați la sfârșitul clasei să ne îmbrățisăm, să mulțumim corpului nostru pentru efort și în acel moment am fost mai conștientă de corpul meu ca niciodată. I-am realizat valoarea, materialitatea și conexiunea lui cu mintea care lucrează fără întrerupere. Echilibrul.

Ceea ce caut acum este o conectare mai mare între corp și spirit, mă caut, încerc să înțeleg cu iubire lumea din jur. Vreau să fiu mai calmă, mai prezentă, mai atentă la nevoile mele și ale celorlalți. Să fiu mai recunoscătoare pentru viața mea și să călătoresc prin ea – la propriu și la figurat. Am vorbit iarăși mult și am întârziat la yoga. Hai și voi. Namaste.

Un articol realizat de Mădălina Haiducu

Ți-a plăcut această pagină?

Articole recomandate

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Ce sunt fasciile și cum reducem tensiunea de la nivelul lor

Ce sunt fasciile și cum reducem tensiunea de la nivelul lor

10 mai, 16:16

Când pășești pe salteaua de yoga îți vin în minte tot felul de lucruri, nu-i așa? Mușchii, articulațiile, posturile, ce să mănânci în seara respectivă, cu cine să vorbești. Cam acestea sunt subiectele mari de pe lista ta de lucruri de gândit, nu? 

Ne gândim la corpul nostru în deplinătatea lui sau, în cele mai dese cazuri, la durerile lui. Stomacul, ficatul, rinichii și așa mai departe. Totuși, nu ne gândim niciodată la fascii sau la sistemul conjunctiv. Noi ne-am propus să discutăm acest subiect - să clarificăm ce sunt fasciile, cum funcționează și unde se localizează și multe alte informații supriză. Să începem!

Citește tot articolul »
Bun-venit, Toamnă! Hai la yoga!

Bun-venit, Toamnă! Hai la yoga!

10 Sep, 15:30

Seri mai răcoroase, soarele parcă nu mai arde la fel ca luna trecută, o gecuță, o bluză cu mânecă lungă. Încet-încet parcă începe să se schimbe ceva. Simțiți și voi, nu? Ce-ar fi dacă nu am lăsa această schimbare doar pe seama vremii, a anotimpurilor și am adopta-o și noi în viețile noastre de zi cu zi? Te provocăm! Apropo de asta – următoarea Yoga Challenge este la început de octombrie. Fii pe fază!

Citește tot articolul »
Limba sanskrită – povestea și energia ei vindecătoare

Limba sanskrită – povestea și energia ei vindecătoare

17 Dec, 11:17

Limba sanskrită este o limbă ieșită din uz (nu mai este folosită ca limbă vorbită), însă este cea mai veche limbă de pe pământ și este încă o prezentă constantă în timpul claselor de yoga, de meditație sau de kirtan. Haide să aflăm împreună de ce această limbă străveche este suficient de importantă pentru a supraviețui și cum a reușit să își croiască drum în clasele de yoga modernă.

Citește tot articolul »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

Abonament 1 lună (doar online pe ZOOM) : 250 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Our New Address Strada Popa Rusu 16a

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460752 240 146


Studioul nostru