⟵ Înapoi la blog

5 mituri despre meditație

24 October 2017

Meditația este o practică personală ale cărei rezultate le vei observa de îndată ce o integrezi în viata de zi cu zi. Te vei simți echilibrat, mai puțin stresat, mult mai prezent și atent. În stadiul incipient al practicii mulți dintre noi ne simțim blocați, încercând să facem lucrurile cât mai bine.

Meditația este o practică personală ale cărei rezultate le vei observa de îndată ce o integrezi în viata de zi cu zi. Te vei simți echilibrat, mai puțin stresat, mult mai prezent și atent. În stadiul incipient al practicii mulți dintre noi ne simțim blocați, încercând să facem lucrurile cât mai bine.

Nu există o singură metodă de a face “lucrurile bine” și sunt câteva mituri și idei preconcepute despre meditație. Iată câteva mai jos:

Exista o singură cale de a medita

Dacă ar fi fost o singură cale de a medita, atunci meditația nu ar fi atât de răspândită precum este azi. Sunt câteva stiluri și tehnici de meditație din care poți alege, precum “walking meditation”, meditația creativă, meditația centrată pe un singur obiect, “lovingkindness meditation”.

Caută un profesor ce te poate ghida spre practica de meditație și nu îți fie teamă să pui întrebări.

Trebuie să îți golești mintea pentru a medita

Cheia nu este să îți golești mintea și să îți blochezi gândurile, ci să lasi gândurile să vină și să treacă. Cu toții avem gânduri în timpul meditației, însă meditația este o oportunitate de a antrena mintea pentru a nu se lăsa pierdută în gânduri.

Meditația poate fi descrisă ca observare. Fie că ne concentrăm asupra mediului înconjurător, a respirației, meditația este o oportunitate de a observa gândurile ce trec prin minte fără să ne atasăm de ele.

Pentru a medita ai nevoie de ore întregi de practică

Anumiți practicanți, meditează ore în șir, cum este cazul în meditația Vipassana. Deși acest lucru este de admirat putem integra meditația la stilul nostru de viată printr-o practică de zece minute zilnic, precum observarea respirației. În general este mult mai benefic să medităm mai des pentru perioade scurte de timp, decât să medităm sporadic.

Rezultate rapide

Mulți oameni încep practica meditației așteptând rezultate rapide. Deși este adevărat că meditația aduce o stare de pace interioară, cei ce studiază arta meditației pot practica ani de zile până să aibă rezultate considerabile.

Progresul în meditație înseamnă multă practică și răbdare. 

Meditația este o practică religioasă

Meditația poate fi un lucru spiritual și desi se găsește în  numeroase religii ale lumii precum: Buddhism, Jaininsm, Hinduism și chiar în Creștinism, nu trebuie sa fii religios sau spiritual pentru a practica meditația.

Meditația nu este o practică dogmatică.

Fie că practica ta de meditație să dureze o viața și să nu uiți că ești întotdeauna exact acolo unde trebuie sa fii. 

Ți-a plăcut această pagină?

Articole recomandate

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Women's Yoga Circle cu Dana Nedelcu

Women's Yoga Circle cu Dana Nedelcu

9 Aug, 12:54

Duminică, 5 august, odată ce soarele a binevoit să reapară permanent în zilele noastre de vară, fără nicio urmă de ploaie care să ne întunece sufletele, la Bodhi Studio, nici prea de dimineață, nici prea târziu, a avut loc o întâlnire minunată coordonată Dana Nedelcu intitulată Women Yoga Circle.

Citește tot articolul »
Bun-venit, Toamnă! Hai la yoga!

Bun-venit, Toamnă! Hai la yoga!

10 Sep, 15:30

Seri mai răcoroase, soarele parcă nu mai arde la fel ca luna trecută, o gecuță, o bluză cu mânecă lungă. Încet-încet parcă începe să se schimbe ceva. Simțiți și voi, nu? Ce-ar fi dacă nu am lăsa această schimbare doar pe seama vremii, a anotimpurilor și am adopta-o și noi în viețile noastre de zi cu zi? Te provocăm! Apropo de asta – următoarea Yoga Challenge este la început de octombrie. Fii pe fază!

Citește tot articolul »
Ce este „Vinyasa Yoga”?

Ce este „Vinyasa Yoga”?

3 Dec, 11:44

Cuvântul ”Vinyasa” poate fi tradus drept ”a aranja ceva într-un mod special” - în acest caz postările specifice unei clase de yoga. În clasele de Vinyasa, participanții își coordonează mișcările cu respirația trecând dintr-o postură în alta. Natura acestui tip de yoga te ajută să îți dezvolți un echilibru corporal și este benefică pentru întărirea musculaturii.

Citește tot articolul »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

Abonament 1 lună (doar online pe ZOOM) : 250 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Our New Address Strada Popa Rusu 16a

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460752 240 146


Studioul nostru