⟵ Înapoi la blog

5 mituri despre meditație

24 October 2017

Meditația este o practică personală ale cărei rezultate le vei observa de îndată ce o integrezi în viata de zi cu zi. Te vei simți echilibrat, mai puțin stresat, mult mai prezent și atent. În stadiul incipient al practicii mulți dintre noi ne simțim blocați, încercând să facem lucrurile cât mai bine.

Meditația este o practică personală ale cărei rezultate le vei observa de îndată ce o integrezi în viata de zi cu zi. Te vei simți echilibrat, mai puțin stresat, mult mai prezent și atent. În stadiul incipient al practicii mulți dintre noi ne simțim blocați, încercând să facem lucrurile cât mai bine.

Nu există o singură metodă de a face “lucrurile bine” și sunt câteva mituri și idei preconcepute despre meditație. Iată câteva mai jos:

Exista o singură cale de a medita

Dacă ar fi fost o singură cale de a medita, atunci meditația nu ar fi atât de răspândită precum este azi. Sunt câteva stiluri și tehnici de meditație din care poți alege, precum “walking meditation”, meditația creativă, meditația centrată pe un singur obiect, “lovingkindness meditation”.

Caută un profesor ce te poate ghida spre practica de meditație și nu îți fie teamă să pui întrebări.

Trebuie să îți golești mintea pentru a medita

Cheia nu este să îți golești mintea și să îți blochezi gândurile, ci să lasi gândurile să vină și să treacă. Cu toții avem gânduri în timpul meditației, însă meditația este o oportunitate de a antrena mintea pentru a nu se lăsa pierdută în gânduri.

Meditația poate fi descrisă ca observare. Fie că ne concentrăm asupra mediului înconjurător, a respirației, meditația este o oportunitate de a observa gândurile ce trec prin minte fără să ne atasăm de ele.

Pentru a medita ai nevoie de ore întregi de practică

Anumiți practicanți, meditează ore în șir, cum este cazul în meditația Vipassana. Deși acest lucru este de admirat putem integra meditația la stilul nostru de viată printr-o practică de zece minute zilnic, precum observarea respirației. În general este mult mai benefic să medităm mai des pentru perioade scurte de timp, decât să medităm sporadic.

Rezultate rapide

Mulți oameni încep practica meditației așteptând rezultate rapide. Deși este adevărat că meditația aduce o stare de pace interioară, cei ce studiază arta meditației pot practica ani de zile până să aibă rezultate considerabile.

Progresul în meditație înseamnă multă practică și răbdare. 

Meditația este o practică religioasă

Meditația poate fi un lucru spiritual și desi se găsește în  numeroase religii ale lumii precum: Buddhism, Jaininsm, Hinduism și chiar în Creștinism, nu trebuie sa fii religios sau spiritual pentru a practica meditația.

Meditația nu este o practică dogmatică.

Fie că practica ta de meditație să dureze o viața și să nu uiți că ești întotdeauna exact acolo unde trebuie sa fii. 

Ți-a plăcut această pagină?

Articole recomandate

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Mandalele – calea către armonia interioară

Mandalele – calea către armonia interioară

22 Oct, 15:49

Prima oară când am văzut o mandală a fost în biblioteca unei prietene. Mi s-a părut foarte frumoasă, făcută din pietre semiprețioase de cuarț roz, lapis lazuli și unakit. Respecta geometria specifică mandalelor, iar toate pietricelele fuseseră lipite manual pe o plachetă albă, cu multă străduință și răbdare. Dar nu prea am dat importanță obiectului respectiv. Mi se părea frumos și atât.

Citește tot articolul »
21 iunie - Ziua Internațională a Yoga

21 iunie - Ziua Internațională a Yoga

17 Jun, 12:40

Termenul „yoga” derivă din limba sanskrită și înseamnă „uniune” - dintre corp, minte și spirit sau conștiință. Prin yoga se unește, într-un mod diferit, tot ceea ce suntem noi, toate aspectele care ne întregesc ca ființe umane.

Citește tot articolul »
Care este diferența dintre Yoga și Pilates?

Care este diferența dintre Yoga și Pilates?

3 Apr, 15:04

Yoga și Pilates sunt două practici puse, deseori, în aceeași categorie, deoarece ambele pun accentul pe relația dintre corp și respirație și utilizează mișcări cu impact redus asupra corpului la nivelul saltelei. Totuși aceste practici sunt total diferite și înainte să ne apucăm de practicarea uneia dintre ele, trebuie să știm care este cea mai potrivită pentru noi.

De aceea, am pregătit un articol despre principalele diferențe dintre Yoga și Pilates, care te poate ajuta să le descoperi beneficiile și să decizi înspre ce practică te vei îndrepta.

Citește tot articolul »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

Abonament 1 lună (doar online pe ZOOM) : 250 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Our New Address Strada Popa Rusu 16a

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460752 240 146


Studioul nostru