⟵ Înapoi la blog

Ce este karma?

29 October 2018

Conform dicționarului, karma este definită drept o forță impersonală – întâlnită în hinduism și religii orientale, jainismm, budism – care cântărește toate faptele în decursul vieții și care determină, în ciclul de transmigrare a sufletelor, calitatea vieții umătoare.

În esență, conceptul de karma înseamnă acțiune. Astfel, yoginii îl explică prin exemplul unui obiect aruncat în vid. Orice ai arunca în acest mediu se va întoarce în final la tine cu un impuls egal cu cel folosit de tine pentru a arunca. Orice energie, orice acțiune aruncăm în acest vid al Universului în care nimic nu se pierde, ci totul se transformă, ni se va întoarce în cele din urmă egal și în aceeași formă la noi, la cei care am inițiat acțiunea, cei care am eliberat energia.

Mulți dintre noi uităm, atât pe noi, cât și propriile acțiuni. Uitarea este ”vinovată” pentru toate întrebările de genul ”de ce mi se întâmplă acest lucru?”, ”de ce simt acest lucru?”, ”de ce trec prin toate aceste stări?”.

Totuși, efectul acțiunilor din trecut se poate manifesta atât în viața actuală, alteori poate rezona cu o viață viitoare atunci când condițiile sunt propice. Dar chiar dacă se manifestă în viața actuală, cu siguranță noi vom fi uitat de mult acțiunea respectivă, care se întoarce la noi. Mai mult, ne este foarte greu să conectăm acțiunile de reacțiuni, deoarece legăturile nu sunt doar la nivel fizic.

Să nu ne speriem totuși! :)

Karma nu este neapărat ceva rău. Nu are decât o legătură slabă cu ideea creștină de ”pacat”. Karma nu este o pedeapsă. Se traduce simplu prin legea firii unde ceea ce semeni, asta culegi. Faptele bune se vor întoarce cândva la tine – ceea ce cu toții ne dorim -, dar să nu uităm și de cele rele. Până la urmă sunt tot ale noastre, nu?

De aceea, trebuie să conștientizăm în fiecare clipă unde ne aflăm, ce proiectăm, cum ne raportăm la viață și la cei din jur. Să credem în bunătate și liniște, să (ne) iubim și să respirăm magia și energia vieții. În final, bumerangul numit karma se va întoarce. Pozitiv sau negativ rămâne la latitudinea noastră. Namaste!

Un articol de Mădălina Haiducu

Ți-a plăcut această pagină?

Articole recomandate

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Bun-venit, Toamnă! Hai la yoga!

Bun-venit, Toamnă! Hai la yoga!

10 Sep, 15:30

Seri mai răcoroase, soarele parcă nu mai arde la fel ca luna trecută, o gecuță, o bluză cu mânecă lungă. Încet-încet parcă începe să se schimbe ceva. Simțiți și voi, nu? Ce-ar fi dacă nu am lăsa această schimbare doar pe seama vremii, a anotimpurilor și am adopta-o și noi în viețile noastre de zi cu zi? Te provocăm! Apropo de asta – următoarea Yoga Challenge este la început de octombrie. Fii pe fază!

Citește tot articolul »
Ce sunt chakrele?

Ce sunt chakrele?

3 Apr, 15:16

Cuvântul chakra provine din limba sanskrită și se poate traduce drep roată sau disc. În yoga sau meditație, acest cuvânt face referirie la roțile energetice din întregul corp. Există șapte chakre principale care aliniază coloana vertebrală, pornind de la baza coloanei vertebrale până la coroana capului.

Citește tot articolul »
Meditația sau cum ne putem înțelege gândurile și sentimentele

Meditația sau cum ne putem înțelege gândurile și sentimentele

4 Dec, 10:29

Cu toții cred că ne-am întrebat acest lucru la un moment dat - cel mai probabil atunci când am auzit prima oară de acest concept și ne-am lămurit că nu are legătură cu vreo materie școlară pentru care trebuie să dăm examen. :)

Citește tot articolul »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

Abonament 1 lună (doar online pe ZOOM) : 250 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Our New Address Strada Popa Rusu 16a

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460752 240 146


Studioul nostru