⟵ Înapoi la blog

Ce este karma?

29 October 2018

Conform dicționarului, karma este definită drept o forță impersonală – întâlnită în hinduism și religii orientale, jainismm, budism – care cântărește toate faptele în decursul vieții și care determină, în ciclul de transmigrare a sufletelor, calitatea vieții umătoare.

În esență, conceptul de karma înseamnă acțiune. Astfel, yoginii îl explică prin exemplul unui obiect aruncat în vid. Orice ai arunca în acest mediu se va întoarce în final la tine cu un impuls egal cu cel folosit de tine pentru a arunca. Orice energie, orice acțiune aruncăm în acest vid al Universului în care nimic nu se pierde, ci totul se transformă, ni se va întoarce în cele din urmă egal și în aceeași formă la noi, la cei care am inițiat acțiunea, cei care am eliberat energia.

Mulți dintre noi uităm, atât pe noi, cât și propriile acțiuni. Uitarea este ”vinovată” pentru toate întrebările de genul ”de ce mi se întâmplă acest lucru?”, ”de ce simt acest lucru?”, ”de ce trec prin toate aceste stări?”.

Totuși, efectul acțiunilor din trecut se poate manifesta atât în viața actuală, alteori poate rezona cu o viață viitoare atunci când condițiile sunt propice. Dar chiar dacă se manifestă în viața actuală, cu siguranță noi vom fi uitat de mult acțiunea respectivă, care se întoarce la noi. Mai mult, ne este foarte greu să conectăm acțiunile de reacțiuni, deoarece legăturile nu sunt doar la nivel fizic.

Să nu ne speriem totuși! :)

Karma nu este neapărat ceva rău. Nu are decât o legătură slabă cu ideea creștină de ”pacat”. Karma nu este o pedeapsă. Se traduce simplu prin legea firii unde ceea ce semeni, asta culegi. Faptele bune se vor întoarce cândva la tine – ceea ce cu toții ne dorim -, dar să nu uităm și de cele rele. Până la urmă sunt tot ale noastre, nu?

De aceea, trebuie să conștientizăm în fiecare clipă unde ne aflăm, ce proiectăm, cum ne raportăm la viață și la cei din jur. Să credem în bunătate și liniște, să (ne) iubim și să respirăm magia și energia vieții. În final, bumerangul numit karma se va întoarce. Pozitiv sau negativ rămâne la latitudinea noastră. Namaste!

Un articol de Mădălina Haiducu

Ți-a plăcut această pagină?

Articole recomandate

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Cele mai frecvente 7 întrebări despre yoga

Cele mai frecvente 7 întrebări despre yoga

1 Jul, 13:46

Pentru că oamenii sunt mereu curioși în legătură cu practica yoga, am cules câteva dintre întrebările lor legate de această activitate. Ne-a bucurat curiozitatea și deschiderea lor către a afla informații diverse, care să le facă viața mai ușoară și practica mai plăcută. Sperăm să îți fie și ție de folos. 

Citește tot articolul »
Limba sanskrită – povestea și energia ei vindecătoare

Limba sanskrită – povestea și energia ei vindecătoare

17 Dec, 11:17

Limba sanskrită este o limbă ieșită din uz (nu mai este folosită ca limbă vorbită), însă este cea mai veche limbă de pe pământ și este încă o prezentă constantă în timpul claselor de yoga, de meditație sau de kirtan. Haide să aflăm împreună de ce această limbă străveche este suficient de importantă pentru a supraviețui și cum a reușit să își croiască drum în clasele de yoga modernă.

Citește tot articolul »
Despre Yoga – de la o începătoare

Despre Yoga – de la o începătoare

20 Sep, 12:42

Am descoperit yoga cu câțiva ani în urmă. Din pură întamplare și curiozitate. Frecventam cursurile de aerobic de la o sală de sport din cartier și într-o joi seara era progamată o clasă de yoga. Și am mers.

Citește tot articolul »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

Abonament 1 lună (doar online pe ZOOM) : 250 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Our New Address Strada Popa Rusu 16a

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460752 240 146


Studioul nostru