⟵ Înapoi la blog

Ce este „Vinyasa Yoga”?

03 December 2018

Cuvântul ”Vinyasa” poate fi tradus drept ”a aranja ceva într-un mod special” - în acest caz postările specifice unei clase de yoga. În clasele de Vinyasa, participanții își coordonează mișcările cu respirația trecând dintr-o postură în alta. Natura acestui tip de yoga te ajută să îți dezvolți un echilibru corporal și este benefică pentru întărirea musculaturii.

Filosofia Vinyasa recunoaște efemeritatea tuturor lucrurilor, natura trecătoare a vieții. Prezenți pe salteaua de yoga, în timpul clasei de Vinyasa, respirăm, ne așezăm într-o anumită postură, rămânem în ea pentru un timp și apoi revenim la starea inițială, alegându-ne o altă postură pe care să o explorăm pentru o perioadă de timp.

Aceste lucruri ne ajută să facem tranziția de la o stare fizică la alta, totul fiind completat de nivelul spiritual, cel pe care ni-l dorim îmbunătățit în paralel cu corpul. Ne conectăm mai bine cu mintea și sufletul, ne eliberăm de stres și de tensiune cu fiecare respirație, ne concentrăm pe momentul prezent și pe posturile în care ne așezăm corpul, ne simțim mușchii, ne auzim inima cum bate. Suntem recunoscători că suntem aici, pregătiți pentru o călătorie în care ne bucurăm de propria companie, de noi înșine. Iar acest lucru este unul dintre cele mai minunate din lume: acceptarea, iertarea și iubirea de sine.

Vinyasa Yoga și câteva dintre caracteristicile sale:

  • Vinyasa Yoga conectează posturile cu ajutorul respirației. Acest lucru mai este cunoscut și sub denumirea de ”yoga flow” - posturile sunt conectate prin respirație, curg, creând o idee minunată de dans.
  • Tranzițiile sunt cele care unesc o postură de următoarea în timpul clasei de Vinyasa yoga. Ceea ce nu este subliniat întotdeauna este că și tranzițile pot fi considerate posturi în sine. A te mișca într-un mod grațios, a realiza trecerea de la o postura la alta fără a-ți pierde echilibrul sau fără a uita să respiri reprezintă o tehnică ce trebuie perfecționată la fel de mult ca și asanele.
  • „Vinyasa” este sinonim cu „mișcare”. Mișcarea dintr-o postură în alta este activitatea evidentă într-o clasă de yoga, dar chiar și în posturile statice, mișcarea este reprezentată de bătăile inimi și de inspirația/expirația ta - intensificate datorită efortului depus.
  • Inspirația corespunde, în general cu mișcările ascendente, iar expirația cu cele descendente.
  • Pozițiile și secvențele sunt în general repetate de mai multe ori în cadrul aceleiași clase de Vinyasa yoga.
  • Respirația Ujjayi este tehnica de respirație utilizată în cadrul acestei clase. Aceasta se realizează prin inspirație și expirație în mod ritmic - ambele efectuate pe nas. Senzația generală a acestei tehnici este una de relaxare completă, de eliberare.

Beneficii asupra sistemului circulator.  Practica Vinyasa are un efect generalizat de căldură la nivelul corpului datorită posturilor și a efortului depus, ceea ce susține o bună funcționare a sistemului cardiovascular.

Vinyasa Yoga este un stil fluid și grațios de yoga, iar la baza sa stă o regulă foarte simplă de urmat: respiră, respiră, respiră. Și mișcă-te prin tot acest proces al respirației care te va învăța să te disciplinezi, relaxezi și să te bucuri de toate beneficiile acestei practici.

La Bodhi Studio poți practica Vinyasa Yoga într-un spațiu cald și sigur, în care te poți relaxa și elibera de tensiunile cotidiene. Verifică programul săptămânal al studioului pentru a alege clasa cea mai potrivită pentru tine.

Te așteptăm cu multă iubire. Namaste.

Un articol de Mădălina Haiducu

Ți-a plăcut această pagină?

Articole recomandate

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Yoga prin ochii Biancăi Marcarov

Yoga prin ochii Biancăi Marcarov

23 Apr, 13:08

Bianca Marcarov spune că oamenii descoperă cu adevărat yoga atunci când sunt pregătiți să se descopere pe sine

Citește tot articolul »
Ce este karma?

Ce este karma?

29 Oct, 16:38

Conform dicționarului, karma este definită drept o forță impersonală – întâlnită în hinduism și religii orientale, jainismm, budism – care cântărește toate faptele în decursul vieții și care determină, în ciclul de transmigrare a sufletelor, calitatea vieții umătoare.

Citește tot articolul »
Ce sunt fasciile și cum reducem tensiunea de la nivelul lor

Ce sunt fasciile și cum reducem tensiunea de la nivelul lor

10 mai, 16:16

Când pășești pe salteaua de yoga îți vin în minte tot felul de lucruri, nu-i așa? Mușchii, articulațiile, posturile, ce să mănânci în seara respectivă, cu cine să vorbești. Cam acestea sunt subiectele mari de pe lista ta de lucruri de gândit, nu? 

Ne gândim la corpul nostru în deplinătatea lui sau, în cele mai dese cazuri, la durerile lui. Stomacul, ficatul, rinichii și așa mai departe. Totuși, nu ne gândim niciodată la fascii sau la sistemul conjunctiv. Noi ne-am propus să discutăm acest subiect - să clarificăm ce sunt fasciile, cum funcționează și unde se localizează și multe alte informații supriză. Să începem!

Citește tot articolul »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

Abonament 1 lună (doar online pe ZOOM) : 250 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Our New Address Strada Popa Rusu 16a

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460752 240 146


Studioul nostru