⟵ Înapoi la blog

De ce să practicăm yoga în aer liber

01 August 2019

Dacă alegem să practicăm un sport este întotdeauna mult mai benefic pentru corpul și mintea noastră să îl practicăm în aer liber. Aerul curat, soarele, energia cu care ne încărcâm de la natură – fie că mergem în parc, pe plajă, urcăm un munte sau pur și simplu facem niște exerciții fizice în propia curte – este incredibilă și foarte folositoare pe termen lung pentru starea noastră generală de bine.

Atunci când vorbim despre yoga este bine de știut că această practică poate fi făcută oriunde. Chiar oriunde. Cu salteluța la purtător putem merge în parcul nostru preferat, pe nisipul moale al plajei, la poalele munților, în grădina pe care o iubim și care ne încarcă cu bucurie, pe marginea unui lac sau, în caz de vreme capricioasă, în confortul propriei locuințe sau într-un studio dedicat acestei practici.

Pentru că discutăm despre yoga în aer liber, am vrut să îți dăm câteva motive pentru care ar fi bine să ne amintim să mai ieșim afară, la aer și să o îmbrățisăm pe Mama Natură în practica noastră.

  1. Timpul petrecut în natură ne poate încărca bateriile

Sistemul nostru nervos este în permanență bombardat cu energii negative și cu foarte mult stres, iar acest lucru îi aduce un consum enorm de energie. Astfel, timpul pe care îl petrecem în natură ne ajută să ne reconectăm cu noi înșine, ne ajută creierul să se liniștească, să iasă din starea de alertă continuă și din consumul psihic permanent. De aceea, odată încărcate bateriile, o clasă dinamică de Vinyasa yoga este tot ce ai nevoie pentru a te putea revigora complet.

  1. Salută soarele

Ce altă cale mai simplă poți găsi pentru a te conecta cu această magnifică sursă de energie și vitalitate reprezentată de Soare decât să petrece cel puțin o oră pe zi în natură!? Salutul Soarelui este o practică indiană antică care se efectuează afară, în prezența soarelui, fie la răsărit, fie în momentele în care simți căldura soarelui pe chipul și corpul tău. În India, această practică era o parte obligatorie din rutina zilnică pentru a aduce practicantului sănătate și prosperitate. Astfel, permite-ți să petreci câteva momente cu tine, să permiți respirației tale să se conecteze cu energia, cu vitalitatea și puterea minunată a soarelui în timp ce practici yoga.

  1. Respiră viața

Practica yoga este influențată de conștientizarea propriei respirații și de sincronizarea acesteia cu mișcările corpului. De aceea, practica yoga în natură îți oferă posibilitatea de a te încărca aerul proaspăt și curat pe care natura îl oferă din belșug. Oxigenarea creierului este esențială pentru a-ți menține sistemul imunitar puternic, de a crește nivelul de serotonină și de a îmbunătăți tenisunea arterială și ritmul cardiac.

De aceea, găsește-ți colțul tău preferat din natură, înconjoară-te de copaci, de flori sau de orice îți oferă liniște din bogăția naturală a pământului și bucură-te de o gură de aer proaspăt. Observă transformările la nivelul practicii tale, observă bucuria corpului tău fizic și conștientizează unitatea spiritului tău cu cel al Mamei Natură.

  1. Găsește-ți rădăcinile

Niciun sentiment nu se compară cu acela în care mergi desculț pe pământ sau pe iarbă. Nu numai că simți o conexiune intensă cu pământul (și de aici o stabilitate minunată în practica ta), dar te vei putea bucura de toate beneficiile acestor „rădăcini”. Mersul desculț pe iarbă sau pe pământ contribuie la detensionarea mușcilor, îmbunătățește calitatea somnului, crește nivelurile de energie și elimină stresul.

Hai să facem un exercițiu de imaginație împreună. Gândește-te la rădăcinile ce îți ies din glezne și din tălpi, se afundă adânc în pâmânt și îți dăruiesc o stabilitate și o liniște pe care nu ai mai simțit-o niciodată. În tot acest timp tu inspiri și expiri, simțind în tot corpul puterea hrănitoare a pământului care întră în spiritul tău prin acele rădăcini. Conexiunea cu pâmântul este unică. Acceseaz-o, bucură-te de ea și folosește-o în deplinătatea sa pentru a avea o viață echilibrată și liniștită.

  1. Lărgește-ți orizonturile

Practica yoga în aer liber este benefică și pentru că ne scoate din mediul nostru de lucru și de viețuire. Societatea modernă este acaparată de tehnologie, iar noi, fie că vrem sau nu, petrecem foarte mult timp și lucrăm în fața unui calculator, telefon sau ecran de televizor.

Ieșind din acest mediu și relaxându-ți mintea și corpul printr-o practică în aer liber, te poți bucura de o panoramă mai largă a vieții, de împrejurimile naturale și de frumusețea Mamei Natură. Aceste lucruri te ajută să te scufunzi mai rapid într-o stare de relaxare, să îți reîncarci bateriile și îți stimulează creativitatea. Deci, ia-ți salteaua de yoga și mută-ți practica în aer liber, chiar și pentru câteva minute pe zi. Vei face un lucru minunat pentru tine.

  1. Caută-ți inspirația

De la cântecul păsărilor, la foșnetul copacilor, la mirosul unor flori minunate, la briza mării sau sunetele furtunilor sau al ploilor calme, natura este o nesecată sursă de liniște și de inspirație.

Atunci când practici yoga în aer liber, lasă natura să îți vorbească. Pierde-te în energia înconjurătoare și lasă natura să îți hrănească spiritul, să te liniștească și să te bucure. Forța naturii este una vindecătoare, mai ales atunci când ne simțim pierduți sau deconectați. Prin practicarea yoga în aer liber putem schimba aceste lucruri, ne putem face un bine și ne putem regăsi adevăratul suflet, adevărata noastră natură interioară.

Sperăm că toate aceste motive te-au convinsă să încerci măcar o dată practica yoga în natură – în afara propriei case sau a unui studio de yoga. Bucură-te de experiență, respiră și găsește-ți liniștea și drumul către adevăratul sine. Namaste!

 

Ți-a plăcut această pagină?

Articole recomandate

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Yoga pentru copii și familie

Yoga pentru copii și familie

5 Feb, 16:14

Dacă încă nu v-ați hotărât dacă să veniți cu copilul vostru la o clasă de yoga, poate vă putem ajuta noi. Yoga este benefică pentru copii în multe feluri și de aceea v-am făcut o listă cu câteva beneficii ale practicii.

Citește tot articolul »
21 iunie - Ziua Internațională a Yoga

21 iunie - Ziua Internațională a Yoga

17 Jun, 12:40

Termenul „yoga” derivă din limba sanskrită și înseamnă „uniune” - dintre corp, minte și spirit sau conștiință. Prin yoga se unește, într-un mod diferit, tot ceea ce suntem noi, toate aspectele care ne întregesc ca ființe umane.

Citește tot articolul »
Despre yoga și noi începuturi – articol colectiv

Despre yoga și noi începuturi – articol colectiv

22 Dec, 14:25

După cum bine știm, fiecare lucru are un început. Fiecare pasiune sau mod de viață își are rădăcinile într-un moment al vieții noastre în care ceva în noi se schimbă, evoluează. Ne aflăm într-un moment minunat, în care tragem linie. La sfârșit de 2018 ne bucurăm de reușite, învățăm din greșeli și ne construim noi rezoluții pentru un an proaspăt.

Citește tot articolul »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

Abonament 1 lună (doar online pe ZOOM) : 250 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Our New Address Strada Popa Rusu 16a

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460752 240 146


Studioul nostru