Atelier PuReFlow cu Aziz Amira

Bodhi Studio

Joi, 11 Apr, 19:00-21:00

Un ghid practic despre importanța adeseori neglijată a respirației.


În prefața cărții lui Dan Brulé "Respiră pur și simplu", Tony Robbins spune:
"Nu irosi puterea respirației! Fii conștient de aceasta. Preluând controlul conștient asupra respirației tale, te vei putea folosi de gândurile, de energia și de trupul tău."

Aceeași filozofie a stat de la început la baza atelierelor PuReFlow, de când au început acum 3 ani, sub denumirea de "Mindfulness prin mișcare", în care era integrată și partea de mindfulness prin respirație. Ceea ce înseamnă practic conștientizare! Primul pas către control, atunci când se cere, pentru că vom vedea că uneori e necesar, alteori soluția este să ne predăm - în respirație și mișcare deopotrivă. Deci preluarea controlului este calea spre respirația coștientă.

În Atelierele PureFlow ne concentrăm pe controlul conștient al mișcării corpului și coordonării ei cu respirația (tehnică importantă de respirație folosită în toate formele de mișcare).
Respirația este și ea o mișcare ce poate fi antrenată. Ea se află atât sub control automat cât și voluntar.
De aceea conștientizarea reprezintă primul pas în utilizarea eficientă a celui mai la îndemână "medicament" în trezirea și vindecarea corpului și a minții.

Așa cum arată scrieri și practici cunoscute în trecut doar de marii maeștrii, mistici, yoghini, sfinți sau războinici de elită, care acum sunt demonstrate și recunoscute de oameni de știință și lideri din domeniul sportiv, artistic și militar, modul în care respirăm, ca răspuns la durere sau plăcere, la stres și la schimbare, este foarte important pentru sănătate și performanță.

Alături de aspectul pasiv de conștientizare a respirației , ne folosim activ de respirația conștientă. Indiferent de tehnica folosită, terapia prin respirație are rol de vindecare, trezire și transformare a minți și a trupului.

Beneficiile controlului și lucrului cu respirația se văd în funcționarea tuturor sistemelor organismului uman, în reglarea stărilor fiziologice, psihologice și emoționale. De exemplu forma de "respirație coerentă" este o tehnică utilizată pentru a înlătura stresul, anxietatea și depresia. O tehnică simplă de respirație ușoară pe nas la un ritm de 4 -5 respirații pe minut.

De la echilibrarea sistemului nervos simpatic și parasimpatic, la îmbunătățirea funcției inimii, circulației, digestiei, somnului, eliminarea toxinelor, întărirea sistemului imunitar, reducerea inflamației, lucrul cu respirația are potențialul de a atinge calitatea vieții la fiecare nivel, pentru relaxare sau energizare, concentrare și adaptare la stres.

Wim Hof sau 'Omul gheții' combinând expunerea la frig cu mediația și respirația - metoda de bază fiind alternarea respirației adânci cu ținerea respirației - a arătat sub supraveghere medicală că își poate controla răspunsul sistemului imunitar și îi învață și pe alții să facă același lucru.

Așadar, despre ținerea respirației (apnee), despre forța și viteza expirului, despre amplitudinea și ghidarea inspirului (a fluxului de aer / energie) și despre alte detalii valoroase vom vorbi la întâlnirea noastră dedicată medicamentului uitat numit - respirație.
Pornim în procesul auto vindecării corpului și redobândirii libertății spiritului prin preluarea controlului respirației, mișcării și gândirii. Proces în care suntem stăpâni dacă alegem asta.


"Dacă trebuie să te controlezi - mintea, corpul, emoțiile, postura sau comportamentul -, începe prin a-ți controla respirația."

***

Despre Aziz
Este kinetoterapeut licentiat UMF și formator. De 17 ani, de când își canalizează energia spre înțelegerea funcționării organismului uman, a lucrat cu multe terapii, profesori și concepte, și ca terapeut și ca pacient, iar concluzia este ca unele lucruri sunt atât de simple.
Atât pentru corp cât și pentru minte. Preluarea controlului conștient.
Aziz este pasionată de mișcare, educație și cercetare în domeniul sănătății. Își dorește să împărtășească rezultatul muncii ultimilor 10 ani de studiu și practică, informații care au și pus bazele a ceea ce se numește 'mișcare inteligentă' - prezentată în atelierele PuReFlow, pe care le dezvoltă continuu pentru a oferi ultimele noutăți din domeniul sănătății și dezvoltării personale.
Aziz crede cu tărie că ne putem vindeca și avea performanță doar dacă stăpânim fundamentele - postura, respirația și mersul - de aceea, ce vom afla în atelierele oferite de ea ne va ajuta în orice activitate fizică, de la cea zilnică, acasă sau la birou, până la dans, yoga, recuperare medicală, sport și performanță. Ne va ajuta să ne găsim și să ne înțelegem partea sănătoasă și autentică și să ne exprimăm din ea.

***

Joi, 11 aprilie, 19:00-21:00 @ BODHI Studio

 

Ți-a plăcut această pagină?

Alte workshop-uri

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Bliss. Meditația Inimii și Mantra
24 November, 19:00-21:30 cu Cristina Alexandra Andrei & Valentin Neacșu & Hitesh Bhatt

Bliss. Meditația Inimii și Mantra

Te invităm la o seară de experiențiere a stării de grație dată de practica Meditației Inimii a lui Karunesh, instrument cu o putere extraordinară de vindecare și de accesarea a stărilor rafinate ale Ființei.

Preț: 70 ron / 1 sesiune. 130 ron / ambele sesiuni RON
Mai multe detalii »
Corpul Emoțional. Harta
24 November, 16:00-18:30 cu Cristina Alexandra Andrei & Valentin Neacșu

Corpul Emoțional. Harta

Te invităm la un atelier  in care prin meditatie, respiratie si imagerie sa te conectezi cu acest corp emotional si sa observi corelatiile dintre minte-emotie-materie. Acest lucru aduce conștientizarea tiparelor, cauzelor suferințelor si in ce  moduri în să devenim proprii stăpâni ai vieților noastre

Preț: 70 ron / sesiune. 130 ron/ ambele sesiuni RON
Mai multe detalii »
Release your Fascia: Yin Yoga and Trigger Points
11 May, 10:30-12:30 cu Dana Mîrza

Release your Fascia: Yin Yoga and Trigger Points

Sambata , 11 Mai, va invitam sa facem impreuna o calatorie prin fascii si meridiane energetice, in care sa exploram propriile stari si emotii, sa topim din tensiuni, sa ne simtim fluizi si liberi in propriul corp.

Preț: 60 RON
Mai multe detalii »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

Abonament 1 lună (doar online pe ZOOM) : 250 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Our New Address Strada Popa Rusu 16a

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460752 240 146


Studioul nostru