Lu Jong - Tibetan Healing Yoga

Bodhi Studio, Intrarea Victor Eftimiu, nr. 2, etaj 4

Luni, 15 Jan, 19:45-21:00

Practica Lu Jong este formata dintr-o serie de miscari ce au fost create acum mai bine de 8000 de ani in Tibet. Lu Jong isi are originea in Buddhismul Tantrayana si in traditia Bon si se bazaeaza pe medicina tibetana. 

Lu Jong - Tibetan Healing Yoga
Arta transformarii corpului prin miscare


Practica Lu Jong este formata dintr-o serie de miscari ce au fost create acum mai bine de 8000 de ani in Tibet. Lu Jong isi are originea in Buddhismul Tantrayana si in traditia Bon si se bazaeaza pe medicina tibetana. 

Multi se gandesc la Buddhismul Tibetan ca fiind practica statica, pe o saltea de meditatie, insa pentru calugarii ce mediteaza in muntii din Tibet, departe de societate, a fost nevoie de o practica care sa ii mentina intr-o conditie fizica buna, cu un sistem imunitar puternic si cu abilitati de vindecare bine setate. Pe langa toate acestea, scopul lor principal era dezvoltarea sinelui si o constientizare a naturii realitatii. Lu Jong indeplineste toate acestea.

Medicina tibetana intelege ca afectiunile sunt o consecinta a dezechilibrului elementelor si a substantelor vitale din corp. Prin combinarea pozitiilor, miscarilor si a respiratiei, Lu Jong deschide canalele vitale din corp pentru a mobiliza energia directionata gresit. In acest fel, practica Lu Jong ajuta cultivarea echilibrului la nivel fizic, mental si energetic. 

▲ La nivel fizic, miscarile din practica Lu Jong ajuta procesul de vindecare, infruntand eficient afectiunile. Cu o practica regulata devenim mai puternici, mai flexibili si ne imbunatatim starea generala de vitalitate.

▲ La nivel mental, Lu Jong ne ajuta sa depasim emotiile negative precum “furia” si “pofta”, pentru a atinge echilibrul emotional. Prin exercitiile de Lu Jong putem influenta mintea in asa fel incat sa devina libera si cu mai multa compasiune. Starile noastra de bine, de constientizare a corpului si a sensibilitatii interioare, precum si puterea noastra de concentrare si claritate sunt consolidate. 

▲ La nivel energetic, Lu Jong elibereaza blocajele si deschide canalele subtile ale corpului. Restabilizeaza fluxul normal de energie si are consecinte profunde asupra sanatatii corpului si a mintii. Atunci cand canalele subtile sunt deschise si inima este deschisa. 

Acest curs este o oportunitate unica sa inveti notiuni din practica si medicina tibetana.

▲ Cursul este impartit in 4 grupe, fiecare cu exercitii diferite si se desfasoara pe parcursul a 6 saptamani:��
Grupa A: “The 5 Elements” �
Grupa B: “The 5 Body Parts” 
�Grupa C: “The 5 Vital Organs”
Grupa D: “The 6 Conditions Movement”

▲ De ce Lu Jong?

Pentru a intelege ca practica de Lu Jong poate oferi asemenea beneficii corpului, mintii si energiei, este important sa intelegem viziunea Buddhismului Tibetan asupra acestor sisteme si cum organismul uman este conectat cu mediul inconjurator. 

Invataturile lui Buddha vorbesc despre mii de canale energetice ce traverseaza si asigura sanatatea intregului corp. Lu Jong combina miscarea pentru a pune o presiune gentila pe aceste canale, avand ca efect deblocarea lor si permiterea energiei sa circule libera din nou. De asemena miscarea continua a corpului calmeaza mintea, devenind o meditatie activa.

Miscarile din practica Lu Jong aduc o atentie deosebita asupra coloanei vertebrale, coloana fiind catalizatorul energiei din corpurile noastre. Coloana este radacina/sursa ce conecteaza organele si intreg corpul. O afectiune in corp va incepe cu un punct corespondent blocat in coloana, de aceea o coloana sanatoasa va crea suport intregului corp si va permite un flux bun de energie. 

Imbinand cele cinci elemente din mediul inconjurator : Apa, Foc, Pamanat, Aer si Spatiu in practica Lu Jong se echilibreaza si purifica toate aspectele sinelui.

➳➳➳ 
https://tulkulobsang.org/en/
http://www.lujong.org/


-----------------------------------------------------------------------------
Despre Rezan

Rezan este profesor acreditat de Yoga Alliance (USA) si certificat in forma traditionala de Himalayan Hatha Yoga, Lu Jong - Tibetan Healing Yoga si Yin Yoga. Prin practica sa, Rezan doreste sa ispire si cat mai multi oameni pentru a-i incuraja sa-si afirme potentialul si sa practice ceea ce ii face fericiti.

Rezan este o prezenta calma si zambitoare, care degaja forta interioara, construita in multi ani de practica si studiu in diverse scoli din Asia.

Stilul sau de predare combina multiple discipline yoga, fiind atat un stil intuitiv, cat si profund contopit cu aspecte traditionale de yoga. Sedintele se centreaza pe respiratie, aliniere si interconexiunea dintre minte, trup si spirit, permitand studentiilor sa lucreze in propriul ritm, intr-un mediu sigur si transformational.

Din anul 2016 a devenit primul profesor de LU JONG-Tibetan Healing Yoga din Europa de Sud-Est primind invataturile acestei practici de la maestrul tibetan Tulku Lobsang Rinpoche. 

Din anul 2015 s-a intors in Romania unde impartaseste cunostiintele acumulate in ani de practica si de studiu. Este prezent in retreaturi internationale organziate de catre poriectul BODHI, rezident al studioului Wild Rose din Thailanda, iar in fiecare an onoreaza invitatii la workshop-uri in tari precum Germania, Franta, India, Indonezia si Thailanda. 

➳➳➳
www.bodhiyoga.ro
-----------------------------------------------------------------------------

▲ Cui i se adreseaza? ▲
Lu Jong este o practica ce poate fi facuta de oamenii de toate varstele, indiferent de abilitatiile fizice. 

▲ Cand? ▲
Luni /▲ ora 19:45-21:00

▲ Cat costa? ▲
300 lei / modul 6 sedinte

▲ Cum ma inscriu? ▲
Participarea se face numai cu inscriere prealabila:
email: info@bodhiyoga.ro
telefon: 0752 240 146

Ți-a plăcut această pagină?

Alte workshop-uri

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Bliss. Meditația Inimii și Mantra
24 November, 19:00-21:30 cu Cristina Alexandra Andrei & Valentin Neacșu & Hitesh Bhatt

Bliss. Meditația Inimii și Mantra

Te invităm la o seară de experiențiere a stării de grație dată de practica Meditației Inimii a lui Karunesh, instrument cu o putere extraordinară de vindecare și de accesarea a stărilor rafinate ale Ființei.

Preț: 70 ron / 1 sesiune. 130 ron / ambele sesiuni RON
Mai multe detalii »
Corpul Emoțional. Harta
24 November, 16:00-18:30 cu Cristina Alexandra Andrei & Valentin Neacșu

Corpul Emoțional. Harta

Te invităm la un atelier  in care prin meditatie, respiratie si imagerie sa te conectezi cu acest corp emotional si sa observi corelatiile dintre minte-emotie-materie. Acest lucru aduce conștientizarea tiparelor, cauzelor suferințelor si in ce  moduri în să devenim proprii stăpâni ai vieților noastre

Preț: 70 ron / sesiune. 130 ron/ ambele sesiuni RON
Mai multe detalii »
Release your Fascia: Yin Yoga and Trigger Points
11 May, 10:30-12:30 cu Dana Mîrza

Release your Fascia: Yin Yoga and Trigger Points

Sambata , 11 Mai, va invitam sa facem impreuna o calatorie prin fascii si meridiane energetice, in care sa exploram propriile stari si emotii, sa topim din tensiuni, sa ne simtim fluizi si liberi in propriul corp.

Preț: 60 RON
Mai multe detalii »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

Abonament 1 lună (doar online pe ZOOM) : 250 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Our New Address Strada Popa Rusu 16a

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460752 240 146


Studioul nostru