⟵ Înapoi la blog

Meditația sau cum ne putem înțelege gândurile și sentimentele

04 December 2018

Cu toții cred că ne-am întrebat acest lucru la un moment dat - cel mai probabil atunci când am auzit prima oară de acest concept și ne-am lămurit că nu are legătură cu vreo materie școlară pentru care trebuie să dăm examen. :)

Ce este meditația?

Cuvântul meditație vine din latinescul meditatio care semnifică a gândi, a contempla, a cugeta. Ca și practică, meditația este o activitate pe care o întâlnim în culisele istoriei încă din Antichitate. Totuși, începând cu secolul al XIX-lea, practica meditației s-a răspândit și în alte culturi (din afara spațiului asiatic), fiind practicată în viața privată, dar și ca activități de recreere împreună cu colegii sau prietenii.

Când vorbim despre meditație nu vorbim despre transformarea noastră în persoane cu totul diferite. Nici măcar despre noi ca și persoane mai bune. Această activitate este despre antrenarea conștiinței - capacitatea de a conștientiza pe deplin prezentul, momentul pe care îl trăim - și obținerea unui sentiment de perspectivă sănătoasă. Prin meditație învățăm să ne observăm gândurile și sentimentele fără să ne judecăm, nicidecum să le înăbușim existența în mintea și sufletul nostru.

Meditația este o deprindere

A învăța să meditezi este asemănător cu însușirea oricărei alte deprinderi. Altfel spus, ar fi potrivit să ne gândim la meditație ca la un mușchi din corpul nostru care nu a fost niciodată pus în mișcare prin exerciții specifice care să îl ajute să se dezvolte sau să crească în volum. Pentru a te simți confortabil meditând este nevoie de o practică constantă. Mai mult, totul este mai ușor dacă ai alături de cineva care să îți călăuzească pașii: un profesor.

La Bodhi Studio te poți înscrie la prima ta clasă de meditație *vreau să facem cuvintele subliniate link către clasa Crinei* , începând această călătorie spirituală într-un mediu pozitiv și cald.

Meditația este o continuă practică

Încă de la început nu a existat o practică de meditație perfectă. Câteodată îți vei pierde concentrarea, mintea ta se va desprinde de activitatea pe care o practici și va aluneca spre deadline-uri, cumpărăturile ce trebuie făcute sau telefoanele ce trebuie date. Sau pur și simplu vei uita să îți urmezi respirația în tot acest proces - chiar și pentru scurte momente mintea nu se va mai sincroniza cu respirația. Este perfect în regulă. Este parte din experiență. Ceea ce este cel mai important este să meditezi constant. Meditația este unul dintre acele lucruri în care călătoria este mult mai importantă decât destinația.

Mintea poate fi deseori un loc ciudat. Mereu pe fugă, agitată, bombardată cu informație, obosită. Este greu și este un proces de durată să devenim confortabili cu noi, cu mintea noastră. Exercițiul ne va duce, cu siguranță, acolo.

Simplul fapt că încercăm, că ne prezentăm pe saltea la clasa de meditație este unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le putem face pentru noi. Vă așteptăm cu drag la clasele noastre. Namaste!

Un articol de Mădălina Haiducu

Ți-a plăcut această pagină?

Articole recomandate

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Despre Yoga – de la o începătoare

Despre Yoga – de la o începătoare

20 Sep, 12:42

Am descoperit yoga cu câțiva ani în urmă. Din pură întamplare și curiozitate. Frecventam cursurile de aerobic de la o sală de sport din cartier și într-o joi seara era progamată o clasă de yoga. Și am mers.

Citește tot articolul »
Ce sunt mantrele și cum ne pot ajuta în viața cotidiană

Ce sunt mantrele și cum ne pot ajuta în viața cotidiană

7 Jun, 17:30

Dacă vom consulta dicționarul, vom descoperi că mantra este o formulă sacră cu valoare magică și educativă, utilizată în unele practici și religii orientale precum yoga, budhism, hinduism sau tantrism. Mantra este cel mai des folosită în cadrul meditației, dar poate fi prezentă cu ușurință și în viața de zi cu zi.

Citește tot articolul »
Care sunt cele 8 ramuri ale Yoga?

Care sunt cele 8 ramuri ale Yoga?

24 Oct, 12:37

Compilate de Patanjali acum mai bine de 2000 de ani, cele opt ramuri ale yoga ne oferă instrumentele necesare testate de timp, pentru a obține scopul final al yoga - uniunea divină. Pe această cale, cele opt ramuri ne pot ajuta să radiem mai multă sănătate și o puritate a minții și a corpului.

Citește tot articolul »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

Abonament 1 lună (doar online pe ZOOM) : 250 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Our New Address Strada Popa Rusu 16a

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460752 240 146


Studioul nostru