⟵ Înapoi la blog

Bun-venit, Toamnă! Hai la yoga!

10 September 2019

Seri mai răcoroase, soarele parcă nu mai arde la fel ca luna trecută, o gecuță, o bluză cu mânecă lungă. Încet-încet parcă începe să se schimbe ceva. Simțiți și voi, nu? Ce-ar fi dacă nu am lăsa această schimbare doar pe seama vremii, a anotimpurilor și am adopta-o și noi în viețile noastre de zi cu zi? Te provocăm! Apropo de asta – următoarea Yoga Challenge este la început de octombrie. Fii pe fază!

Schimbarea este unul dintre cele mai frumoase daruri ale vieții. În fiecare zi schimbăm ceva în noi, în sentimentele, emoțiile noastre, în obiceiurile alimentare sau de somn, în garderobă și așa mai departe. Schimbarea este evoluție, este o nouă șansă pentru un nou început.

Totuși, schimbările anotimpurilor aduc cu sine un tumult la nivel emoțional căruia este bine să îi facem față cât mai bine, cât mai răbdători și echilibrați. De aceea este bine să ne pregătim temeinic pentru ca mintea și corpul nostru să danseze și să se bucure de schimbarea pe care anul ne-o așterne înainte.

Yoga tomnatică

Yoga este unul dintre instrumentele cu care poți lucra pentru a face față cu brio acestor schimbări. Ideea de a-ți pune întregul corp în miscare îți poate oferi capacitatea de a-ți ordona toate stările fizice și psihice și de a le armoniza cu minunile naturale din această perioadă. Tot ce îți trebuie este o salteluță confortabilă de yoga. Saaaau, cu un click te poți înscrie la o clasă de yoga care să te ajute să de detașezi de lumea înconjurătoare chiar și pentru o oră. Ai aici câteva idei minunate -> https://www.bodhistudio.ro/program

Ce-ar fi să începi această tranziție de la vară la toamnă cu câteva întrebări?

  • Cum aș vrea sau mi-ar plăcea să mă simt în anotimul ce urmează?
  • Care sunt tendințele mele naturale din punct de vedere fizic și psihic cu care voi întâmpina noul anotimp?
  • Ce îmi doresc să obțin și spre ce îmi doresc să mă întrept în acest anotimp?

Răspunsurile tale la aceste întrebări te pot ajuta să îți clarifici intențiile și să ai un început conturat și stabil cu ajutorul căruia să pui bazele unie mici schimbări interioare. Cu mult optimism înainte, pentru că schimbarea nu este niciodată ușoară. Dacă ar fi, cu singuranță, toată lumea ar face-o!

Schimbările în practica yoga

Schimbările în practica ta yoga pot începe din interior sau din exterior. Este doar alegerea ta. Comparativ cu yoga practicată în timpul anotimului cald care se axează pe revigorare, calmare și ușurință în realizarea mișcărilor, yoga specifică toamnei sau a anotimpurilor mai reci în general, este mult mai împământenită, întăritoare, calmantă, caldă și are darul de a te introduce într-o rutină a zilelor reci.

Toamna este perfectă pentru Yin yoga sau practici restorative. Verifică programul nostru și alege-o pe cea mai potrivită pentru tine.

Nu aștepta ziua de luni. Începe chiar azi!

Dacă te întrebi cam când ar fi potrivit să începi practica, răspunsul este: oricând! Urmează-ți intuiția. Nu aștepta un semn din cer care să îți demonstreze că toamna este aici. Fă ceea ce simți, iubește-te și acordă-ți timp.

Ai încredere în semnalele pe care corpul tău ți le oferă referitoare la noul anotimp. Chiar dacă acestea sunt doar o poftă pentru o cafea fierbite cu multă spumă de lapte și scortișoară deasupra sau nevoia de un detox fizic și psihic. Corpul tău știe întotdeauna ce are de făcut, ce are nevoie

Începe ușor pentru a putea obține rezultate mari în viitor

Începe această tranziție ușor, cu schimbări mici. Nu îți face griji legate de schimbarea tipului de yoga pe care îl practici, ci doar a modului în care faci acest lucru. Cu cât înaintezi în practică, fii mai prezent și mai dedicat acestei tranziții. Caută practici și stiluri de yoga a căror durată și energie te pot ajuta să îți atingi scopul propus pentru acestă perioadă.

Fă această schimbare treptat, dar pune-ți toate intențiile în ea, amintindu-ți că tu ai puterea de a-ți șlefui experiența de viață în fiecare moment.

Oprește-te. Respiră. Observă.

În toate aceste acțiuni pe care ți le propui nu uita să faci, din când în când, un pas în spate pentru a observa toate efectele alegerilor tale asupra minții și a corpului tău, dar și a experiențelor pe care le trăiești zilnic. Acest lucru este foarte important, deoarece conștentizarea diferenței pe care o face acțiunile tale asupra stării tale de spirit reprezintă cheia către succes.

În concluzie, ia-ți un moment și reflectează asupra obiectivelor tale pentru anotimpul care tocmai a început, fă-ți un plan, respiră, iubește și fă schimbările de care ai nevoie pentru a avea o experiență de viață minunată. Trăiește.

Te așteptăm cu drag la clasele noastre de meditație și de yoga. Ești binevenit exact așa cum ești. Namaste!

 

Articol realizat de Mădălina Haiducu.

 

Ți-a plăcut această pagină?

Articole recomandate

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Care sunt cele 8 ramuri ale Yoga?

Care sunt cele 8 ramuri ale Yoga?

24 Oct, 12:37

Compilate de Patanjali acum mai bine de 2000 de ani, cele opt ramuri ale yoga ne oferă instrumentele necesare testate de timp, pentru a obține scopul final al yoga - uniunea divină. Pe această cale, cele opt ramuri ne pot ajuta să radiem mai multă sănătate și o puritate a minții și a corpului.

Citește tot articolul »
Curățarea energetică a corpului și a locuinței

Curățarea energetică a corpului și a locuinței

17 Apr, 16:29

În fiecare zi ne place să avem grijă de corpul nostru fizic: îl alimentam cu hrana de care are nevoie, îl spălăm cu grijă și îl ținem în formă prin practicarea unei activități fizice regulate. Aceleași lucruri le facem și cu propiile locuințe: dăm cu aspiratorul, ștergem praful, geamurile, oglinzile. Dar câteodată pur și simplu ne simțim încărcați – atât cu noi înșine, cât și în casele în care locuim. Deși suntem conștienți că nu este nimic în neregulă cu noi, încărcătura energetică personală sau a locului în care trăim ne poate cauza stări de nervozitate, nefericire, agitație și poate produce chiar rău fizic.

Citește tot articolul »
Limba sanskrită – povestea și energia ei vindecătoare

Limba sanskrită – povestea și energia ei vindecătoare

17 Dec, 11:17

Limba sanskrită este o limbă ieșită din uz (nu mai este folosită ca limbă vorbită), însă este cea mai veche limbă de pe pământ și este încă o prezentă constantă în timpul claselor de yoga, de meditație sau de kirtan. Haide să aflăm împreună de ce această limbă străveche este suficient de importantă pentru a supraviețui și cum a reușit să își croiască drum în clasele de yoga modernă.

Citește tot articolul »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

Abonament 1 lună (doar online pe ZOOM) : 250 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Our New Address Strada Popa Rusu 16a

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460752 240 146


Studioul nostru