⟵ Înapoi la blog

Ce este „Vinyasa Yoga”?

03 December 2018

Cuvântul ”Vinyasa” poate fi tradus drept ”a aranja ceva într-un mod special” - în acest caz postările specifice unei clase de yoga. În clasele de Vinyasa, participanții își coordonează mișcările cu respirația trecând dintr-o postură în alta. Natura acestui tip de yoga te ajută să îți dezvolți un echilibru corporal și este benefică pentru întărirea musculaturii.

Filosofia Vinyasa recunoaște efemeritatea tuturor lucrurilor, natura trecătoare a vieții. Prezenți pe salteaua de yoga, în timpul clasei de Vinyasa, respirăm, ne așezăm într-o anumită postură, rămânem în ea pentru un timp și apoi revenim la starea inițială, alegându-ne o altă postură pe care să o explorăm pentru o perioadă de timp.

Aceste lucruri ne ajută să facem tranziția de la o stare fizică la alta, totul fiind completat de nivelul spiritual, cel pe care ni-l dorim îmbunătățit în paralel cu corpul. Ne conectăm mai bine cu mintea și sufletul, ne eliberăm de stres și de tensiune cu fiecare respirație, ne concentrăm pe momentul prezent și pe posturile în care ne așezăm corpul, ne simțim mușchii, ne auzim inima cum bate. Suntem recunoscători că suntem aici, pregătiți pentru o călătorie în care ne bucurăm de propria companie, de noi înșine. Iar acest lucru este unul dintre cele mai minunate din lume: acceptarea, iertarea și iubirea de sine.

Vinyasa Yoga și câteva dintre caracteristicile sale:

  • Vinyasa Yoga conectează posturile cu ajutorul respirației. Acest lucru mai este cunoscut și sub denumirea de ”yoga flow” - posturile sunt conectate prin respirație, curg, creând o idee minunată de dans.
  • Tranzițiile sunt cele care unesc o postură de următoarea în timpul clasei de Vinyasa yoga. Ceea ce nu este subliniat întotdeauna este că și tranzițile pot fi considerate posturi în sine. A te mișca într-un mod grațios, a realiza trecerea de la o postura la alta fără a-ți pierde echilibrul sau fără a uita să respiri reprezintă o tehnică ce trebuie perfecționată la fel de mult ca și asanele.
  • „Vinyasa” este sinonim cu „mișcare”. Mișcarea dintr-o postură în alta este activitatea evidentă într-o clasă de yoga, dar chiar și în posturile statice, mișcarea este reprezentată de bătăile inimi și de inspirația/expirația ta - intensificate datorită efortului depus.
  • Inspirația corespunde, în general cu mișcările ascendente, iar expirația cu cele descendente.
  • Pozițiile și secvențele sunt în general repetate de mai multe ori în cadrul aceleiași clase de Vinyasa yoga.
  • Respirația Ujjayi este tehnica de respirație utilizată în cadrul acestei clase. Aceasta se realizează prin inspirație și expirație în mod ritmic - ambele efectuate pe nas. Senzația generală a acestei tehnici este una de relaxare completă, de eliberare.

Beneficii asupra sistemului circulator.  Practica Vinyasa are un efect generalizat de căldură la nivelul corpului datorită posturilor și a efortului depus, ceea ce susține o bună funcționare a sistemului cardiovascular.

Vinyasa Yoga este un stil fluid și grațios de yoga, iar la baza sa stă o regulă foarte simplă de urmat: respiră, respiră, respiră. Și mișcă-te prin tot acest proces al respirației care te va învăța să te disciplinezi, relaxezi și să te bucuri de toate beneficiile acestei practici.

La Bodhi Studio poți practica Vinyasa Yoga într-un spațiu cald și sigur, în care te poți relaxa și elibera de tensiunile cotidiene. Verifică programul săptămânal al studioului pentru a alege clasa cea mai potrivită pentru tine.

Te așteptăm cu multă iubire. Namaste.

Un articol de Mădălina Haiducu

Ți-a plăcut această pagină?

Articole recomandate

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Yoga pentru copii și familie

Yoga pentru copii și familie

5 Feb, 16:14

Dacă încă nu v-ați hotărât dacă să veniți cu copilul vostru la o clasă de yoga, poate vă putem ajuta noi. Yoga este benefică pentru copii în multe feluri și de aceea v-am făcut o listă cu câteva beneficii ale practicii.

Citește tot articolul »
Ce sunt mantrele și cum ne pot ajuta în viața cotidiană

Ce sunt mantrele și cum ne pot ajuta în viața cotidiană

7 Jun, 17:30

Dacă vom consulta dicționarul, vom descoperi că mantra este o formulă sacră cu valoare magică și educativă, utilizată în unele practici și religii orientale precum yoga, budhism, hinduism sau tantrism. Mantra este cel mai des folosită în cadrul meditației, dar poate fi prezentă cu ușurință și în viața de zi cu zi.

Citește tot articolul »
Bun-venit, Toamnă! Hai la yoga!

Bun-venit, Toamnă! Hai la yoga!

10 Sep, 15:30

Seri mai răcoroase, soarele parcă nu mai arde la fel ca luna trecută, o gecuță, o bluză cu mânecă lungă. Încet-încet parcă începe să se schimbe ceva. Simțiți și voi, nu? Ce-ar fi dacă nu am lăsa această schimbare doar pe seama vremii, a anotimpurilor și am adopta-o și noi în viețile noastre de zi cu zi? Te provocăm! Apropo de asta – următoarea Yoga Challenge este la început de octombrie. Fii pe fază!

Citește tot articolul »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

Abonament 1 lună (doar online pe ZOOM) : 250 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Our New Address (Temporary) Con Sabor Dance School, Strada Ionel Perlea 8, București

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460752 240 146


Studioul nostru