⟵ Înapoi la blog

Curățarea energetică a corpului și a locuinței

17 April 2019

În fiecare zi ne place să avem grijă de corpul nostru fizic: îl alimentam cu hrana de care are nevoie, îl spălăm cu grijă și îl ținem în formă prin practicarea unei activități fizice regulate. Aceleași lucruri le facem și cu propiile locuințe: dăm cu aspiratorul, ștergem praful, geamurile, oglinzile. Dar câteodată pur și simplu ne simțim încărcați – atât cu noi înșine, cât și în casele în care locuim. Deși suntem conștienți că nu este nimic în neregulă cu noi, încărcătura energetică personală sau a locului în care trăim ne poate cauza stări de nervozitate, nefericire, agitație și poate produce chiar rău fizic.

De aceea, dacă luăm contact cu mulți oameni într-o săptămână plină de muncă, ne mutăm într-o locuință nouă sau invităm mulți oameni la noi acasă, este bine ca după toate aceste activități să realizăm o curățare energetică.

Cum putem face asta?

  1. Folosirea plantelor sacre

Potrivit învățăturilor străvechi, toate plantele posedă un spirit sacru, o istorie magică bine înrădăcinată într-o lume pe care o simțim, câteodata, doar cu inima. De aceea, atât medicina străveche, cât și cea contemporană se bazează pe beneficiile plantelor, pe substanțele magice pe care acestea le conțin.

Beneficiile plantelor radiază în vindecare fizică, mentală, emoțională și spirituală, curățare, îndrumare și protecție.

Curățarea cu ajutorul plantelor este un procedeu foarte simplu, care ajută la eliminarea energiei negative din casă înlocuind-o cu speranță și optimism, contribuie la relaxarea minții și a trupului prin alungarea stresului, dar și la instalarea unei liniști spirituale, a unui calm benefic pentru un somn odihnitor.

Cum ne curățăm energetic cu ajutorul plantelor sacre? Acest lucru constă în arderea ierburilor adunate într-un mănunchi, împletite sau făcute legături.

Ce plante putem folosi în acest procedeu?

  • Salvia – Multe soiuri de salvie pot fi folosite, precum salvia alba sau salvia de grădină. Această plantă ajută la eliminarea energiei negative, tratează durerile de cap și te poate ajuta la împiedicarea apariției răcelilor.
  • Frunze de cedru – Această plantă ajută la curățare și purificare.
  • Busuioc – Aceatsă planta este cunoscută pentru multe beneficii asupra sănătății fizice, dar la nivel emoțional ajută la purificare și calmare.
  • Acele de pin și ienupăr – Ambele plante ajută la curățarea și purificarea fizică și spirituală.
  • Menta – Utilizată pentru vindecare și protecție.
  • Petale de trandafir – Benefice atunci când ne apucăm de meditație pentru un calm interior și un confort psihic îndelungat, mirosul lor fiind unul delicat, fin, care stimulează simțurile.
  • Lavanda și lămâița – Ambele plante te vor ajuta la curățarea spirituală și calmare.
  1. Umplerea spațiului cu energie pozitivă prin muzică spiritual

Muzica este un instrument puternic pentru amplificarea energiilor, rezonând cu spiritul uman. În centrul umanității este cântecul sufletului, al energiei fiecăruia dintre noi. Fiecare are o voce cu care se poate exprima, își poate cânta inima, nu-i așa? De aceea, o muzică cu sunete din natură, cu instrumente calme, calde, care induce o stare de calm fizic și mental este benefică pentru atragerea energiilor pozitive în locuința și în viața noastră.

  1. Meditația

O practică regulată a meditației în spațiul în care trăim este benefică atât pentru minte și trup, cât și pentru loc – energia pe care o acumulăm în timpul meditației va umple spațiul personal cu o vibrație pozitivă foarte puternică, mult mai puternică decât cea negativă. Desigur, practicată într-un cadru special, alături de un profesor, meditația aduce cu sine o încărcătură pozitivă și un calm deosebit practicantului.

  1. Lemn sacru, tămâie, bețișoare parfumate și conuri parfumate

Aceste obiecte sunt metode simple și rapide pentru curățarea spațiului în care trăiești. Aceste produse pot fi găsite în magazine de specialitate – dacă vă doriți produse cu o intensitate și o aroma mai purtenice. Îți poți curăța spațiul prin aprinderea lemnului sacru, a tămâiei, a bețișoarelor sau a conurilor parfumate cu care te poți plimba prin toate colțurile casei pentru a realiza o curățare completă a întregii case.

  1. Cristalele

Încă din vremurile străvechi cristalele au fost folosite pentru curățarea energetică a corpului sau a spațiului personal. Cristalele de protecție cunoscute pentru proprietățile lor de curățare, de vindecare, de calmare și de susținere a energiilor pozitive sunt: ametistul, hematitul, pirita, ochiul de tigur, cuarțul fumuriu, jadul, cuarțul roz, citrinul.

 

Parcursul vieții noastre reprezintă o călătorie minunată în care este bine să fim în armonie cu Universul, cu oamenii din jurul nostru, cu natura, dar mai ales cu noi înșine. Atunci când ne simțim încărcați, când simțim că spațiul în care trăim nu mai este primitor, este ideal să ne curățăm spiritual și să ne purificăm și locuința.

De asemenea, dacă simți nevoia de a participa la o clasă de meditație sau de yoga, în care să te redescoperi, să te reinventezi, te așteptăm cu mult drag la studioul nostru. Bodhi Studio îți oferă clase minunate de yoga – ashtanga, hatha, yin yoga și multe altele -, dar și de meditație. Mai mult, organizăm regulat workshop-uri pline de energie pozitivă precum Kirtan – în care timp de câteva ore magice cântăm și ne bucurăm pe ritmurile instrumentelor și ale mantrelor sacre.

Pentru a vedea programul complet selectează secțiunea Program din meniul site-ului. Te așteptăm cu iubire. 

Ți-a plăcut această pagină?

Articole recomandate

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Ce sunt mantrele și cum ne pot ajuta în viața cotidiană

Ce sunt mantrele și cum ne pot ajuta în viața cotidiană

7 Jun, 17:30

Dacă vom consulta dicționarul, vom descoperi că mantra este o formulă sacră cu valoare magică și educativă, utilizată în unele practici și religii orientale precum yoga, budhism, hinduism sau tantrism. Mantra este cel mai des folosită în cadrul meditației, dar poate fi prezentă cu ușurință și în viața de zi cu zi.

Citește tot articolul »
5 mituri despre meditație

5 mituri despre meditație

24 Oct, 11:12

Meditația este o practică personală ale cărei rezultate le vei observa de îndată ce o integrezi în viata de zi cu zi. Te vei simți echilibrat, mai puțin stresat, mult mai prezent și atent. În stadiul incipient al practicii mulți dintre noi ne simțim blocați, încercând să facem lucrurile cât mai bine.

Citește tot articolul »
Cele mai importante 5 simblouri din yoga

Cele mai importante 5 simblouri din yoga

2 Jul, 21:08

Conform dicționarului explicativ, cuvântul simbol este un semn, obiect sau o imagine reprezintă indirect (în mod convențional sau în virtutea unei corespondențe analogice) un obiect, o ființă, o noțiune, o idee, o însușire sau un sentiment. 

 
Citește tot articolul »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

Abonament 1 lună (doar online pe ZOOM) : 250 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Our New Address Strada Popa Rusu 16a

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460752 240 146


Studioul nostru