⟵ Înapoi la blog

Curățarea energetică a corpului și a locuinței

17 April 2019

În fiecare zi ne place să avem grijă de corpul nostru fizic: îl alimentam cu hrana de care are nevoie, îl spălăm cu grijă și îl ținem în formă prin practicarea unei activități fizice regulate. Aceleași lucruri le facem și cu propiile locuințe: dăm cu aspiratorul, ștergem praful, geamurile, oglinzile. Dar câteodată pur și simplu ne simțim încărcați – atât cu noi înșine, cât și în casele în care locuim. Deși suntem conștienți că nu este nimic în neregulă cu noi, încărcătura energetică personală sau a locului în care trăim ne poate cauza stări de nervozitate, nefericire, agitație și poate produce chiar rău fizic.

De aceea, dacă luăm contact cu mulți oameni într-o săptămână plină de muncă, ne mutăm într-o locuință nouă sau invităm mulți oameni la noi acasă, este bine ca după toate aceste activități să realizăm o curățare energetică.

Cum putem face asta?

 1. Folosirea plantelor sacre

Potrivit învățăturilor străvechi, toate plantele posedă un spirit sacru, o istorie magică bine înrădăcinată într-o lume pe care o simțim, câteodata, doar cu inima. De aceea, atât medicina străveche, cât și cea contemporană se bazează pe beneficiile plantelor, pe substanțele magice pe care acestea le conțin.

Beneficiile plantelor radiază în vindecare fizică, mentală, emoțională și spirituală, curățare, îndrumare și protecție.

Curățarea cu ajutorul plantelor este un procedeu foarte simplu, care ajută la eliminarea energiei negative din casă înlocuind-o cu speranță și optimism, contribuie la relaxarea minții și a trupului prin alungarea stresului, dar și la instalarea unei liniști spirituale, a unui calm benefic pentru un somn odihnitor.

Cum ne curățăm energetic cu ajutorul plantelor sacre? Acest lucru constă în arderea ierburilor adunate într-un mănunchi, împletite sau făcute legături.

Ce plante putem folosi în acest procedeu?

 • Salvia – Multe soiuri de salvie pot fi folosite, precum salvia alba sau salvia de grădină. Această plantă ajută la eliminarea energiei negative, tratează durerile de cap și te poate ajuta la împiedicarea apariției răcelilor.
 • Frunze de cedru – Această plantă ajută la curățare și purificare.
 • Busuioc – Aceatsă planta este cunoscută pentru multe beneficii asupra sănătății fizice, dar la nivel emoțional ajută la purificare și calmare.
 • Acele de pin și ienupăr – Ambele plante ajută la curățarea și purificarea fizică și spirituală.
 • Menta – Utilizată pentru vindecare și protecție.
 • Petale de trandafir – Benefice atunci când ne apucăm de meditație pentru un calm interior și un confort psihic îndelungat, mirosul lor fiind unul delicat, fin, care stimulează simțurile.
 • Lavanda și lămâița – Ambele plante te vor ajuta la curățarea spirituală și calmare.
 1. Umplerea spațiului cu energie pozitivă prin muzică spiritual

Muzica este un instrument puternic pentru amplificarea energiilor, rezonând cu spiritul uman. În centrul umanității este cântecul sufletului, al energiei fiecăruia dintre noi. Fiecare are o voce cu care se poate exprima, își poate cânta inima, nu-i așa? De aceea, o muzică cu sunete din natură, cu instrumente calme, calde, care induce o stare de calm fizic și mental este benefică pentru atragerea energiilor pozitive în locuința și în viața noastră.

 1. Meditația

O practică regulată a meditației în spațiul în care trăim este benefică atât pentru minte și trup, cât și pentru loc – energia pe care o acumulăm în timpul meditației va umple spațiul personal cu o vibrație pozitivă foarte puternică, mult mai puternică decât cea negativă. Desigur, practicată într-un cadru special, alături de un profesor, meditația aduce cu sine o încărcătură pozitivă și un calm deosebit practicantului.

 1. Lemn sacru, tămâie, bețișoare parfumate și conuri parfumate

Aceste obiecte sunt metode simple și rapide pentru curățarea spațiului în care trăiești. Aceste produse pot fi găsite în magazine de specialitate – dacă vă doriți produse cu o intensitate și o aroma mai purtenice. Îți poți curăța spațiul prin aprinderea lemnului sacru, a tămâiei, a bețișoarelor sau a conurilor parfumate cu care te poți plimba prin toate colțurile casei pentru a realiza o curățare completă a întregii case.

 1. Cristalele

Încă din vremurile străvechi cristalele au fost folosite pentru curățarea energetică a corpului sau a spațiului personal. Cristalele de protecție cunoscute pentru proprietățile lor de curățare, de vindecare, de calmare și de susținere a energiilor pozitive sunt: ametistul, hematitul, pirita, ochiul de tigur, cuarțul fumuriu, jadul, cuarțul roz, citrinul.

 

Parcursul vieții noastre reprezintă o călătorie minunată în care este bine să fim în armonie cu Universul, cu oamenii din jurul nostru, cu natura, dar mai ales cu noi înșine. Atunci când ne simțim încărcați, când simțim că spațiul în care trăim nu mai este primitor, este ideal să ne curățăm spiritual și să ne purificăm și locuința.

De asemenea, dacă simți nevoia de a participa la o clasă de meditație sau de yoga, în care să te redescoperi, să te reinventezi, te așteptăm cu mult drag la studioul nostru. Bodhi Studio îți oferă clase minunate de yoga – ashtanga, hatha, yin yoga și multe altele -, dar și de meditație. Mai mult, organizăm regulat workshop-uri pline de energie pozitivă precum Kirtan – în care timp de câteva ore magice cântăm și ne bucurăm pe ritmurile instrumentelor și ale mantrelor sacre.

Pentru a vedea programul complet selectează secțiunea Program din meniul site-ului. Te așteptăm cu iubire. 

Ți-a plăcut această pagină?

Articole recomandate

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Bun-venit, Toamnă! Hai la yoga!

Bun-venit, Toamnă! Hai la yoga!

10 Sep, 15:30

Seri mai răcoroase, soarele parcă nu mai arde la fel ca luna trecută, o gecuță, o bluză cu mânecă lungă. Încet-încet parcă începe să se schimbe ceva. Simțiți și voi, nu? Ce-ar fi dacă nu am lăsa această schimbare doar pe seama vremii, a anotimpurilor și am adopta-o și noi în viețile noastre de zi cu zi? Te provocăm! Apropo de asta – următoarea Yoga Challenge este la început de octombrie. Fii pe fază!

Citește tot articolul »
Mandalele – calea către armonia interioară

Mandalele – calea către armonia interioară

22 Oct, 15:49

Prima oară când am văzut o mandală a fost în biblioteca unei prietene. Mi s-a părut foarte frumoasă, făcută din pietre semiprețioase de cuarț roz, lapis lazuli și unakit. Respecta geometria specifică mandalelor, iar toate pietricelele fuseseră lipite manual pe o plachetă albă, cu multă străduință și răbdare. Dar nu prea am dat importanță obiectului respectiv. Mi se părea frumos și atât.

Citește tot articolul »
Meditația sau cum ne putem înțelege gândurile și sentimentele

Meditația sau cum ne putem înțelege gândurile și sentimentele

4 Dec, 10:29

Cu toții cred că ne-am întrebat acest lucru la un moment dat - cel mai probabil atunci când am auzit prima oară de acest concept și ne-am lămurit că nu are legătură cu vreo materie școlară pentru care trebuie să dăm examen. :)

Citește tot articolul »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

5 ședințe pentru doar 150 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Intrarea Victor Eftimiu nr 2, etaj 4, Bucharest, Romania

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460745 257 208


Studioul nostru