⟵ Înapoi la blog

Despre Yoga – de la o începătoare

20 September 2018

Am descoperit yoga cu câțiva ani în urmă. Din pură întamplare și curiozitate. Frecventam cursurile de aerobic de la o sală de sport din cartier și într-o joi seara era progamată o clasă de yoga. Și am mers.

Eram încălțată în panofi de sport. Nu știam nimic despre cum se face yoga deși văzusem numeroase fotografii sau filme. Dar profesorul ne-a îndemnat să ne pierdem încălțările undeva prin spatele sălii și să ne lăsăm tălpile să respire, să se conecteze cu solul. A fost o bucurie.

Un alt lucru care m-a surprins plăcut a fost durata clasei de yoga care a depășit o oră – ceea ce am văzut ulterior la toate clasele pe care le-am frecventat. Dar nu am realizat trecerea timpului. Îmi era bine, eram relaxată, fericită și eram cu mine, deși nu eram singură în acea sală. Lucram cu mine, cu corpul meu, îmi făceam un bine.

Pe parcursul a aproape două ore am învățat să respir disciplinat, să îmi dau seama cât de frumos e să respiri. Din torace, din abdomen. Să poți elibera prin respirație multe poveri. Am început să mă învăț. Am descoperit poziția copilului (care, trebuie să recunosc, este preferata mea până acum), a semilunii sau a copacului. Evident, nu le mai țin minte pe toate, dar timp este să ni le însușim pe toate. Cu tot cu binefacerile lor.

Port în mine amintirea emoției pe care am simțit-o când am fost îndemnați la sfârșitul clasei să ne îmbrățisăm, să mulțumim corpului nostru pentru efort și în acel moment am fost mai conștientă de corpul meu ca niciodată. I-am realizat valoarea, materialitatea și conexiunea lui cu mintea care lucrează fără întrerupere. Echilibrul.

Ceea ce caut acum este o conectare mai mare între corp și spirit, mă caut, încerc să înțeleg cu iubire lumea din jur. Vreau să fiu mai calmă, mai prezentă, mai atentă la nevoile mele și ale celorlalți. Să fiu mai recunoscătoare pentru viața mea și să călătoresc prin ea – la propriu și la figurat. Am vorbit iarăși mult și am întârziat la yoga. Hai și voi. Namaste.

Un articol realizat de Mădălina Haiducu

Ți-a plăcut această pagină?

Articole recomandate

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Ce sunt mantrele și cum ne pot ajuta în viața cotidiană

Ce sunt mantrele și cum ne pot ajuta în viața cotidiană

7 Jun, 17:30

Dacă vom consulta dicționarul, vom descoperi că mantra este o formulă sacră cu valoare magică și educativă, utilizată în unele practici și religii orientale precum yoga, budhism, hinduism sau tantrism. Mantra este cel mai des folosită în cadrul meditației, dar poate fi prezentă cu ușurință și în viața de zi cu zi.

Citește tot articolul »
Ce este „Vinyasa Yoga”?

Ce este „Vinyasa Yoga”?

3 Dec, 11:44

Cuvântul ”Vinyasa” poate fi tradus drept ”a aranja ceva într-un mod special” - în acest caz postările specifice unei clase de yoga. În clasele de Vinyasa, participanții își coordonează mișcările cu respirația trecând dintr-o postură în alta. Natura acestui tip de yoga te ajută să îți dezvolți un echilibru corporal și este benefică pentru întărirea musculaturii.

Citește tot articolul »
Yoga prin ochii Biancăi Marcarov

Yoga prin ochii Biancăi Marcarov

23 Apr, 13:08

Bianca Marcarov spune că oamenii descoperă cu adevărat yoga atunci când sunt pregătiți să se descopere pe sine

Citește tot articolul »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

Abonament 1 lună (doar online pe ZOOM) : 250 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Our New Address Strada Popa Rusu 16a

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460752 240 146


Studioul nostru