Release your Fascia: Yin Yoga and Trigger Points

Bodhi Studio

Sâmbătă, 11 mai, 10:30-12:30

Sambata , 11 Mai, va invitam sa facem impreuna o calatorie prin fascii si meridiane energetice, in care sa exploram propriile stari si emotii, sa topim din tensiuni, sa ne simtim fluizi si liberi in propriul corp.


Ce este FASCIA? Acel tesut conjunctiv puternic ce imbraca muschi, oase , organe interne, vase sanguine si nervi; chiar si creierul si sistemul nervos central sunt sustinute de straturi de tesut conjunctiv fascial. Acesta este nu doar un simplu invelis, ci un sistem complex, o retea continua care uneste si conecteaza toate partile corpului si constiuie cel mai mare organ senzorial al corpului omenesc.

Un aspect de care medicina clasica vorbeste mai putin, dar care sta la baza multor terapii complementare manuale (diverse tipuri de masaj, terapia craniosacrala etc.) sau a unor terapii prin miscare (yoga si in special yin yoga, pilates, metoda Feldenkrais, Gyrokinesis etc.) este acela ca fascia are o puternica memorie emotionala, in ea “depozitandu-se” fricile noastre din trecut, traumele, chiar de la o varsta foarte frageda, starile de tristete, anxietate, furie, dezamagire, vinovatie, confuzie.

Intelegerea acestor aspecte ne va da o alta perspectiva asupra modului in care un tip sau altul de miscare ne aduce beneficii – sau dimpotriva - la nivelul functionarii corpului si al echilibrului mental, emotional si energetic.

Va invitam sa descoperim impreuna modul in care functioneaza sistemul de fascii si cum ne putem elibera de tensiuni si rigiditate printr-o sesiune de masaj ghidat Trigger Points urmata de practica meditativa Yin Yoga.
Amnele practici vor avea tehnici si posturi ce urmeaza legea celor cinci elemente din spiritualitatea chineza, cat si principiul alternantei yin – yang. In traditia chineza cele cinci elemente (apa, lemn, foc, pamant, metal) corespund celor cinci perechi de organe Zang-Fu (rinichi – vezica urinara, ficat – vezica biliara, inima – intestin subtire, splina – stomac, plamani – intestin gros) si sunt strans legate de anumite emotii (teama, furie, bucurie, ingrijorare, tristete) si atitudini (profunzime, deschidere, implinire, transformare, interiorizare). Alternanta yin-yang o vom regasi la nivelul miscarilor coordonate cu respiratia (deschidere – interiorizare, forta – relaxare, dinamic – static).

***

Masajul TRIGGER POINTS pe care il vom face impreuna consta in detensionarea tensiunilor din fascie, fie ele de natura fizica sau emotionala, cu ajutorul unor exercitii si tehnici ghidate, realizate cu ajutorul unei mingi de baseball.

YIN YOGA este o practica profund meditativa, ce adauga posturilor din yoga principii din taoism si medicina chineza traditionala : yin – yang, ciclul celor cinci elemente, teoria meridianelor. La nivel fizic, lucreaza mai ales cu sistemul osos si tesuturile conjunctive – articulatii, tendoane, fascii, adica tesuturile yin. In acelasi timp, prin forme specifice, ajuta energia sa circule liber prin meridiane, aducand echilibru in functionarea organelor interne. Mentinerea unor posturi blande, la sol, fiecare pentru cateva minute, timp in care urmarim cu atentia respiratia și miscarile mai subtile din corp, ne ajuta să intram intr-o stare mai profunda de relaxare, sa descoperim și sa dizolvam blocajele emotionale sau tiparele mentale, sa lasam energia sa circule liber pe meridiane și sa aducem pace mintii și spiritului.
***

Va ghideaza : DANA MIRZA – instructor de qigong pentru sanatate feminina si taijiquan (tai chi) în cadrul Fundației Române de Qigong, instructor yin yoga, instructor bodyArt.

Ți-a plăcut această pagină?

Alte workshop-uri

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Bliss. Meditația Inimii și Mantra
24 November, 19:00-21:30 cu Cristina Alexandra Andrei & Valentin Neacșu & Hitesh Bhatt

Bliss. Meditația Inimii și Mantra

Te invităm la o seară de experiențiere a stării de grație dată de practica Meditației Inimii a lui Karunesh, instrument cu o putere extraordinară de vindecare și de accesarea a stărilor rafinate ale Ființei.

Preț: 70 ron / 1 sesiune. 130 ron / ambele sesiuni RON
Mai multe detalii »
Corpul Emoțional. Harta
24 November, 16:00-18:30 cu Cristina Alexandra Andrei & Valentin Neacșu

Corpul Emoțional. Harta

Te invităm la un atelier  in care prin meditatie, respiratie si imagerie sa te conectezi cu acest corp emotional si sa observi corelatiile dintre minte-emotie-materie. Acest lucru aduce conștientizarea tiparelor, cauzelor suferințelor si in ce  moduri în să devenim proprii stăpâni ai vieților noastre

Preț: 70 ron / sesiune. 130 ron/ ambele sesiuni RON
Mai multe detalii »
Yoga Challange VI Special Edition
06 May, 07:00-08:30 cu

Yoga Challange VI Special Edition

Yoga Challenge VI Special Edition
4 days per week/4 weeks/4 teachers/4 yoga styles

Preț: 120 euro RON
Mai multe detalii »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

Abonament 1 lună (doar online pe ZOOM) : 250 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Our New Address Strada Popa Rusu 16a

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460752 240 146


Studioul nostru