⟵ Înapoi la blog

7 metode prin care să elimini stresul și să fii mai relaxat

25 May 2019

Este foarte ușor să fim prinși în vâltoarea vieții, în planuri, în deadline-uri, cumpărături și multe alte evenimente care ne acaparează și care reprezintă surse de stres. Este foarte ușor să ne pierdem și să uităm de lucrurile care ne fac fericiți cu adevărat. Dacă simți că te încadrezi în această descriere, atunci ai nevoie de un detox emoțional. Hai să discutăm mai multe despre asta, ce zici?

Bucuria este o stare naturală din punct de vedere emoțional. Atunci când suntem bucuroși ne simțim ușori, ne este ușor să facem lucruri, totul decurge lin, suntem încrezători și, mai ales, ne simțim liberi. Totuși, câteodată lăsăm multe lucuri să ne răpească această bucurie: frustrările, temerile, anxietatea, relațiile toxice și experiențele trecute. Modul în care reacționăm la ele este, de obicei, toxic și odată cu aceaastă atitudine nouă înșine ne facem rău. Putem numi acest lucru reacțiune.

Ne naștem cu emoții, dar reacțiunea este deprinsă. Emoțiile primare sunt hrănitoare pentru minte și spirit, pe când reacțiunea este toxică. Nimeni nu vine în această lume cu conceptul de reprimare emoțională, cu așteptări, cu dorința de a bârfi, cu vinovăție, nesiguranță sau îndoieli.  Toate acestea sunt reacții artificiale la modul în care interpretăm lucrurile sau în care răspundem la propriile sentimente. În mod natural, din punct de vedere spiritual, oamenii sunt sincronizați și conectați la micile bucurii ale vieții, iar viața ar fi minunată dacă acest lucru s-ar întâmpla tot timpul, nu doar în weekend sau în concediile planificate o dată pe an.

La fel ca o detoxifiere alimentară, avem nevoie din când în când și de o detoxifiere emoțională care să ne energizeze, să ne lase mai curați și mai împliniți. Calea către noi obiceiuri și comportamente trebuie să fie una curată, blândă și interconectată cu fericirea și iubirea.

Cum putem face acest detox emoțional?

Îți propunem 7 pași simpli către o viață mai simplificată, dar mai plină de iubire și liniște, mai fericită și curată. Partea cea mai frumoasă la acest mini-proiect personal pe care ți-l propunem este că îl poți integra cu ușurință în viața de zi cu zi.

1. Consumă mai mult turmeric

Turmericul este un condiment blând cu proprietăți anti-inflamatorii deosebite. Pe lângă forma clasică de condiment-pudră, poți găsi turmericul și sub formă de suplimente. Acest condiment este utilizat în medicina naturistă pentru afecțiuni precum dureri de cap, dureri articulare, fibromialgie, mâncărime cutanată și multe altele. Turmericul este un element esențial și ieftin care îți poate susține o cură de detox.

Poți încerca și combinații mai îndrăznețe în care să adaugi puțin turmeric în ceaiurile de plante - mai ales în cele care nu conțin cofeină precum cel de soc sau de mentă care contribuie la o digestie ușoară; în combinație cu ceaiurile de ghimbir sau șofran, turmericul poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale și la echilibrarea emoțională. Turmericul poate fi folosit și pentru a da o notă picantă salatelor tale, iar în ceea ce privește ritualurile de înfrumusețare, o mască de față pe bază de turmeric ajută la detoxifierea pielii și previne îmbătrânirea acesteia.

2. Folosește o pernă încălzită sau o sticlă de apă caldă

Pune o pernă încălzită sau o sticlă cu apă caldă pe abdomenul tău sau pe piept, iar acest lucru te va ajuta să te liniștești să să îți domolești emoțiile negative. Căldura contribuie la creșterea oxigenului din sânge și la circulația acestuia, acest lucru contribuind la detoxifierea zonei asupra căreia te concentrezi. La acest mic ritual poți adăuga câțiva stropi de uleiuri esențiale de lavandă într-o lampă specială cu lumânare care te va contribui pozitiv la calmarea simțurilor.

Zonele pe care le poți trata cu această metodă sunt gâtul, picioarele, mâinile, pieptul, abdomenul sau chiar fața și fruntea.

3. Folosește cristale în practicile tale

Cristalele sunt obiecte ale căror proprietăți pot crește fluxul de energie pozitivă din organismul tău, dar și din mediul în care trăiești sau lucrezi. Cristalele te pot ajuta să lupți împotriva energiei negative în timp ce contribuie la relaxarea ta.

Informează-te despre puterea și energia cristalelor și alege-le pe cele mai potrivite pentru tine, pentru lucurile asupra cărora îți dorești să lucrezi sau să îmbunătățești.

4. Experimentează terapia prin sunete 

Terapia prin sunete este o formă de medicină vibrațională. Acest procedeu este deseori creat prin folosirea bolurilor tibetane, gong-urilor sau a bolurilor de cristale. O modalitate de a practică această terapie prin sunete este să stai întins pe salteaua de yoga singur sau cu cineva drag în timp ce sunetele și vibrațiile îți intră în corp. Senzația este una înălțătoare, liniștitoare și profundă.

5. Exersează respirația alternativă pe nări (Pranayama)

Această tehnică te ajută să dobândești o respirație completă, permițând aerului să ajungă până în profunzimile plămânilor. Începe prin a sta fie cu picioarele încrucișate (turcește) pe podea sau pe un scaun. Relaxează-te și apasă-ți umerii în jos și înapoi. Menține-ți bărbia paralelă cu pământul. Relaxează-ți ochii. Ia degetul mare de la mâna dreaptă și acoperă-ți nara dreaptă astfel încât să respiri exclusiv prin nara stângă. Inspiră încet, abdominal și numără până la trei. Fă o pauză când simți că întregul abdomen îți este plin de aer și apoi expiră încet folosind aceeași nară și numărând până la patru. Asigură-te că expirația este cu o secundă mai lungă decât inspirația.

Fă o pauză.

Apoi, utilizând din nou mâna dreaptă, acoperă-ți nara stângă cu degetul mare. Repetă același procedeu descris mai sus. Poți face acest exercițiu de patru-cinci ori și vei observa o relexare vizibilă a minții și o destindere totală a corpului.

6. Schimbă-ți perna și salteaua

O schimbare a mediului de somn poate reprezenta un nou început: un somn mai calitativ, mai liniștit și mai profund. Perna este foarte importantată pentru odihnă sau, și mai bine, poți încerca să dormi fără pernă. Experimentează și descoperă ce este mai bine pentreu tine.

În timpul somnului, corpul se eliberează de stresul de peste zi, iar perna și salteaua sunt două elemente în care îți descarci întreaga energie negativă. Alege confortul pentru spațiul tău de odihnă și reîncarcă-ți bateriile cu un somn pufos și relaxant.

7. Stimulează-ți sistemul olfactiv

Folosirea uleiurilor esențiale într-un difuzor îți poate ajuta întreg organismul să se detensioneze, să se relaxeze și să se simtă mult mai echilibrat. Atâta timp cât uleiurile folosite sunt unele de calitate, organice, poți folosi arome care îți pot activa centrii nervoși ai creierului responsabili cu calmul. Anumite arome au un efect dovedit asupra inimii, ficatului și tractului intestinal.

Lavanda este una dintre cele mai cunoscute arome pentru proprietățile sale de calmare, pe când aroma de lemn de santal te poate să îți recapeți echilibrul interior.

Bonus

Sportul este un alt element important care contribuie la o viață sănătoasă, la eliminarea stresului și la o stare generală de bucurie și de încredere în sine. Practică orice sport îți palce, fă plimbări și petrece cât mai mult timp în natură. Dacă îți dorești să încerci yoga sau ești deja un iubitor al acestei practici, te așteptăm cu mare drag pe salteluțele de la Bodhi Studio. Clasele noastre sunt special create pentru ca cei care ne calcă pragul să își găsească liniștea și echilibrul interior, să scape de anxietate, să capete o mai bună flexibilitate și să trăiască mult mai conștient și mai prezent. Te-am făcut curios/curioasă? Vezi programul complet al claselor noastre pe www.bodhistudio.ro/program sau vizitează pagina noastră de Facebook https://www.facebook.com/BODHIStudioBucharest/?ref=bookmarks.

 

Ți-a plăcut această pagină?

Articole recomandate

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Limba sanskrită – povestea și energia ei vindecătoare

Limba sanskrită – povestea și energia ei vindecătoare

17 Dec, 11:17

Limba sanskrită este o limbă ieșită din uz (nu mai este folosită ca limbă vorbită), însă este cea mai veche limbă de pe pământ și este încă o prezentă constantă în timpul claselor de yoga, de meditație sau de kirtan. Haide să aflăm împreună de ce această limbă străveche este suficient de importantă pentru a supraviețui și cum a reușit să își croiască drum în clasele de yoga modernă.

Citește tot articolul »
21 iunie - Ziua Internațională a Yoga

21 iunie - Ziua Internațională a Yoga

17 Jun, 12:40

Termenul „yoga” derivă din limba sanskrită și înseamnă „uniune” - dintre corp, minte și spirit sau conștiință. Prin yoga se unește, într-un mod diferit, tot ceea ce suntem noi, toate aspectele care ne întregesc ca ființe umane.

Citește tot articolul »
Yoga prin ochii Biancăi Marcarov

Yoga prin ochii Biancăi Marcarov

23 Apr, 13:08

Bianca Marcarov spune că oamenii descoperă cu adevărat yoga atunci când sunt pregătiți să se descopere pe sine

Citește tot articolul »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

Abonament 1 lună (doar online pe ZOOM) : 250 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Our New Address Strada Popa Rusu 16a

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460752 240 146


Studioul nostru